Hunden som skäms : myt eller sanning? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-10-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form) / Jensen, Per (foto) / Grøndahl, Marianne (foto) / Gouliamaki, Louisa (foto) / Jensen, Mona (foto) / Ritzel, Mick (foto) / Hoelstad, Malin (foto)
Dimensioner
217 x 157 x 22 mm
Vikt
558 g
SAB
Qdfja,Ugfb.059
ISBN
9789127139886

Hunden som skäms : myt eller sanning?

(93 röster)  |   Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-10-06
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Läs Per Jensens fantastiska bok om hundar, Hunden som skäms."
Göran Greider, Metro

"Per Jensens bok Hunden som skäms är en fröjd att läsa."
Östran

Hundar har en unik förmåga att förstå och kommunicera med oss människor, utvecklad under årtusenden av nära samliv. Faktum är att de på många sätt förstår oss bättre än vad vi själva gör. Under senare år har forskarna på allvar börjat glänta på dörren till hundarnas inre liv. Vi har lärt oss att deras tankar och känslor framförallt kretsar kring en sak: relationen till människor.

I den här boken berättas om de nya rönen kring hundarnas intelligens och känsloliv. Kan de verkligen skämmas när de gjort något förbjudet? Har de sinne för rättvisa och blir de svartsjuka? Hur ser deras tidsuppfattning ut? Hur mycket förstår de av vårt språk? De nya insikterna i hundens innersta tankar gör det svårt att någonsin betrakta den på samma sätt igen.

Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet. Han är initiativtagare till och undervisar på universitetets populära kurser i hundens beteendebiologi."Det här är en bok som tassar rakt in i mitt hundägarhjärta. Den får utan tvekan fem "vov" av fem möjliga av mig."
Åsa Christoffersson, Corren

"I boken finns ett kapitel som gör mig nästan tårögd, om vad vi kan lära oss av våra hundar."
Bodil Sjöström, Östran

"Den här boken är ett steg mot ökad förståelse av våra fyrbenta familjemedlemmar. Intressant och läsvärd."
Jakt Journalen

Läs Per Jensens fantastiska bok om hundar, Hunden som skäms.Göran Greider, Metro
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hunden som skäms : myt eller sanning?
 2. +
 3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Hunden som skäms : myt eller sanning?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket välskriven bok
  Sofia V, 27 oktober 2018

  Fantastiskt fin bok! Jensen skriver lättillgängligt och pedagogiskt med utgångspunkt i många väl genomförda studier om hur komplexa hundars psyken och upplevelser av verkligheten faktiskt kan tänkas vara. Tätt inpå en kurs i vetenskapsteori och neuropsykologi kan jag säga att det är sällan en läser något populärvetenskapligt med såhär hög kvalitet. Rekommenderar varmt till både akademiker och hundintresserade!

 2. Något som många hundägare har tänkt

  ... men fått försvara med näbbar och klor. Du kan "tala" med din hund och den "talar" tillbaka!

  Jag tror att Jensen är något på spåret! Hunden är inte bara en underart till vargen utan har efter årtusenden utvecklat ett helt eget sätt att vara och tolka sin värld, som särskiljer sig från vargen.

  Jensen föreslår att hunden, inte bara ofta är människans bästa vän, utan också en av de arterna på jorden som är bäst på att läsa av den mänskliga arten. Ofta nog som Jensen ger ut... Läs hela recensionen

 3. Suveränt om ny forskning
  birgitta wikström, 17 augusti 2015

  Det här en av de mest underhållande böcker om hundars beteende som jag läst, dessutom kullkastar den nya forskningen en rad av gamla huggets sten uppfattningar. Alla m hund= läs den

 4. Suverän bok!
  Emma , 11 augusti 2015

  En bok som rekommenderas till både hundfolk och icke hundfolk.
  Går från självklarhet till självklarhet men även mycket rolig forskning att läsa om!

  Lite trist att boken inte stämplats(?) ordentligt så att det är vita fläckar över texten här och där..
  Men själva boken är kanon!

 5. Varm och vetenskaplig
  Clara, 5 maj 2015

  En riktigt bra bok! Per Jensen beskriver mycket intressant forskning på ett underhållande och lättläst sätt. Rekommenderas till alla hundintresserade!

 6. Roligt...
  Helen Bjarneberg, 18 mars 2015

  ... att läsa hur duktiga och trogna våra fyrfota vänner är, ibland riktigt kluriga dessutom ! Att forskningen går framåt och intresset finns är fantastiskt.

 7. Underbar läsning
  anglafia, 16 februari 2015

  Äntligen har forskarna kommit fram till samma saker som alla hundägare redan visste, och faktiskt ganska mycket mer. Hunden är ett ännu underbarare underverk än man kunde tro.

 8. Hunden som inte borde skämmas
  Jonas Lindgren, 2 februari 2015

  Mycket intressant! Humoristisk! Mitt hundägande barnbarn älskar den! Själv sträckläste jag den! Den rekommenderas varmt till alla hundälskare och -ägare

 9. Underbar lättläst bok med mycket humor och värme!
  Elvy Wicklund, 23 januari 2015

  En sammanställning av global forskning om hundars beteende, man skrattar när man känner igen sina egna hundar i beskrivningarna och lär sig även se på de egna hundarna med nya ögon. Rekommenderas till alla som har eller tänker skaffa hund!

 10. Lycka är en egen hund och en härlig bok
  trixie, 5 december 2014

  Så otroligt bra och intressant. Här får man ta del av författarens tankar och forskning om hundens och människans gemensamma ursprung och också senare forskning om allt hunden förstår. Sånt som hussar och mattar länge har vetat!

 11. Hunden som skäms
  Ulla Kjellström, 2 december 2014

  Mycket intressant bok. Fint med nya infallsvinklar. Tror författaren vet vad han skriver om. Rolig o läsa.
  Man får nya perspektiv att tänka på.

 12. En utomordentligt bra bok !
  Roland Lilja, 1 december 2014

  Denna bok om hundars förmågor och känslor speglar på ett utmärkt sätt den revolution som skett och sker över hela världen inom hundforskningen. Läsa den borde alla hundägare göra och framförallt hunduppfödare, kennelklubbar och gamla hundskolor som släpar på mycken förlegad och överspelad kunskap om vad hundar är. Boken är mycket lättläst och personligt skriven av Per Jensen, professor i djurkunskap vid universitetet i Linköping. Läs den och förstå hur hunden har utvecklats med oss människor ... Läs hela recensionen

 13. "Hundar prata med mig!"
  Bertrand, 6 november 2014

  Bakom den kanske lite missledande titeln öppnar det sig en fantastisk uppdatering av det vetenskapliga kunskapsläget om hundars känslor, kognitiva funktioner och kommunikation, förmedlat på ett spännande, roande och lättillgängligt sätt och med intressanta och underfundiga associationer. Ett av kapitlen avslutas till exempel med ett citat ur filmen Lady och Lufsen: "Men, Tony, hundar inte prata" varvid filmens Tony svarar "Han prata med mig!"
  Boken avslutas med en omfattande referenslist... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner