Nattflygare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stormens döttrar (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2022-03-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 155 x 17 mm
Vikt
412 g
SAB
Hcg
ISBN
9789127174726

Nattflygare

Inbunden,  Svenska, 2022-03-25
149
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    79
Visa alla 1 format & utgåvor
”Nattflygare” är första delen i Stormens döttrar, en serie för mellanåldern om flickor i historiska brytningstider. Det finns en lärarhandledning till den här boken.

Jag vill inte skylla det onda som hände på Anna, men på något sätt gör jag det ändå. Nu efteråt minns jag hur det var när hon kom till oss, hur ensam hon verkade, och hur barnslig hennes tunna kropp såg ut. Men jag minns också hennes hårda ögon när de stirrade rakt in i mina.

Kristin bor med sin mamma Änggärd i Älvdalen. Hon har ärvt sin mors talang att bota sjuka och om natten kan hon flyga. Då kan hon besöka bybor och läsa deras drömmar. Till deras gård kommer fosterbarnet Anna och med henne sätter ryktesspridningen fart. Kan Kristin använda sina förmågor för att rädda de anklagade från döden?

I Sverige avrättades cirka 400 personer för trolldom och verklighetens häxprocesser började i Älvdalen 1667. Ofta var det barn och familjemedlemmar som angav varandra. Vad gjorde det med byarna och framför allt – vad gjorde det med barnen?

Sagt om "Nattflygare"

"Kärnborg skriver rättframt och drivet"
Expressen

”En stark och mycket bra bok.”
Nathalie Persson, @npboktips

”Nattflygare” är första delen i Stormens döttrar. Andra delen ”Alvablot” utspelar sig i Birka under vikingatid och tredje delen ”Budbärare” utspelar sig i Stockholm under rösträttsrörelsens viktiga år 1911.

Ulrika Kärnborg är författare, dramatiker och kritiker. Hon har tidigare varit kulturredaktör och ledarskribent på DN och Expressen. Ulrika Kärnborg har skrivit flera uppmärksammade fackböcker och romaner, bland annat biografin Fredrika Bremer (2001), och historiska romanerna ”Myrrha” (2008), Saturnus tecken (2016) och Lejonburen (2021) varav de två senare utspelar sig i stormaktstidens Sverige. För Sveriges Radio Drama har hon bland annat skrivit dramaserien ”Maria Víllas död” som nominerades till Prix Italia. Ulrika Kärnborg debuterade som barn- och ungdomsboksförfattare med serien Stormens döttrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattflygare
  2. +
  3. Budbärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Budbärare av Ulrika Kärnborg (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Kärnborg