Båten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2022-04-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 144 x 25 mm
Vikt
506 g
SAB
Hc
ISBN
9789127175617

Båten

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-29
239

12% rabatt på allt med kod JUNI12

Gäller t.o.m. 12 juni. Se villkor.

Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sex kvinnor samlas i Kapstadens hamn för att segla över Atlanten. De är fullständiga främlingar för varandra. De flesta är över femtio, på andra sidan om karriär och familjeliv. En all female crew. En ovanlig syn i en mansdominerad båtvärld. Men förpliktigar det? Och i så fall hur?

Tillvaron är saltstänkt och vindblåst, på en gång bedövande vacker och frustrerande futtig. Exponerad. Livsfarlig, om någon skulle göra fel. Flykt, förlåtelse eller en förbjuden önskan om frihet: var och en har sitt skäl till att söka äventyret.

I takt med att S/Y Malina rör sig genom vågorna blir den trånga båten en scen där det som besättningen bär inom sig spelas upp. I kontakt med elementen – stormen, havets djup, himlens väldighet – faller fernissan snabbt av. Vilka blir vi då?

Sagt om boken:
Lotta Lundberg kan det här, skapa intriger, driva handlingen framåt, varva enskilda storartade ögonblick ensam vid rodret i gryningen med kollektivets fördömanden.
Kulturnytt, Sveriges Radio

Miljön! Havet, vinden, vågorna. Kammarspelet under den väldiga himlen. Så fria, ändå så instängda med varandra.
Nerikes Allehanda


...en kollektivroman som med ett drivet och stigande tempo prövar gemenskapen och ankrar i en oväntat hoppfull slutsats...
SvD

Atlantsegling från Kapstaden. Sitta och ha nattvakten under stjärnhimlen. Forsa fram i sex-sju knop. Känna tyngden av båten och kraften i vinden. Ilningarna när man lyfts upp över en vågkam. Sjömil efter sjömil utan ett liv i sikte. Det verkar både fruktansvärt och fantastiskt. Lotta Lundberg vet vad hon talar om.
Expressen

En äventyrsskildring till havs och en fascinerande psykologisk berättelse
Västerbottens-Kuriren


I Båten bygger författaren ett relationsdrama på 47 kvm där läsaren blir den sjunde deltagaren, betraktaren – hur skulle jag själv agera och reagera? Berättelsen är oavlåtligt spännande. Lundbergs språk forsar fram som en segelbåt med perfekt vind, det finns inga grynnor.
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Båten
  2. +
  3. Den första kvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den första kvinnan av Lotta Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Båten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ta ut kursen i de egna helveteshaven!
    Anna, 17 maj 2022

    Det handlar om segling och unken lukt i hytterna, ja. Men det handlar också om den egna kursen och kanske den egna moralen och feminismen. En bok där du inte klart identifierar dig med någon av karaktärerna men iakttar och känner igen något av dig själv i samtliga. Det finns inget inställsamt eller förväntat i Lotta Lundbergs "Båten". Tack för det!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundberg