Den osynliga muren : rapport från mitt misslyckade försök att bli kines (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2023-05-05
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
470 g
SAB
Koea.6,Noea,Lz Sahlberg, Hanna
ISBN
9789127177604
Den osynliga muren : rapport från mitt misslyckade försök att bli kines (inbunden)

Den osynliga muren : rapport från mitt misslyckade försök att bli kines

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-05
228
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Som 20-åring reste Hanna Sahlberg ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket och bli en del av det växande Kina. Målet var på samma gång enkelt och omöjligt: Att bli kines.

Senare skulle hon hamna i Beijing som radions Kinakorrespondent, där hon bevakade det tidiga 2000-talets ekonomiska boom och yran kring de olympiska spelen. Hon kom in i den inre kretsen av kinesiska journalister och unga intellektuella, en generation som ville förändra Kina till något nytt och öppnare. Där och då trodde de att systemet skulle falla när som helst. Men den visionen skulle - i likhet med författarens eget försök att integreras i Kina - visa sig svår att uppnå.

I en osedvanligt välskriven personlig reportagebok, skriven med detaljrikedomen hos en bra roman, berättar Hanna Sahlberg om det moderna Kina. Det är en sällsynt inifrånskildring av en sluten stormakt, och en berättelse om den universella drömmen om att integreras i ett samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den osynliga muren : rapport från mitt misslyckade försök att bli kines
 2. +
 3. Stormvarning från Kina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormvarning från Kina av Gunnar Lindstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den osynliga muren : rapport från mitt misslyckade försök att bli kines. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd om vardagslivet i Kina efter 2020.
  Susanne Baden, 25 september 2023

  Mycket bra bok om vardagslivet i Kina i nutid. Har tidigare läst "De vilda svanar" av Jung Chang om kinesernas liv sen ca 1900. Båda böckerna är omskakande för en skandinav måste jag erkänna.

 2. Under skalet
  kentarne, 20 juli 2023

  En mycket intressant skidring om den vanlige kinesen och det dagliga livet. Något som den vanlige besökaren av olika skäl inte får möjlighet att ta del av. Allt skildrat med värme men också en beskrivning om de förutsättningar som gäller i nutid.

 3. Lärorik!
  Carina Berglund, 5 juni 2023

  Tack för en mycket bra och spännande redogörelse för Kina från 2001 och framåt! Viktig så vi kan försöka förstå vad som händer där och att det finns många som kämpar emot trots risk för vidriga straff. Lyssna på Kina-podden med Hanna S i SR!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hanna Sahlberg

 • Den osynliga muren

  Hanna Sahlberg

  Som 20-åring reste Hanna Sahlberg ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket och bli en del av det växande Kina. Målet var på samma gång enkelt och omöjligt: Att bli kines. Senare skulle hon hamna i Beijing som radions Kinako...