Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2023-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
20 x 184 x 123 mm
Vikt
225 g
SAB
Qad
ISBN
9789127185036

Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2023-10-13
139
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset för Årets Fackbok 2022

"Jag blev vansinnigt förtjust i Cervenka. Bra läsning är det."
Leif GW Persson

"Med just min yrkesbakgrund hade jag mycket svårt att tro att jag skulle kunna drivas till gränsen för galenskap av att läsa en bok."
Jan Guillou

"Girig-Sverige är en bok man viker dussintals hundöron i, en bok man vill berätta om för alla man möter --- Andreas Cervenka har här gjort en folkbildningsinsats som borde skaka om den svenska samhällsdebatten i grunden ---"
Expressen


Bostadspriser som rusar mest i västvärlden. Hundratusentals svenskar som kastar sig in på börsen. En före detta socialdemokratisk statsminister som blir god för 100 miljoner kronor efter politiken. Ett tidigare kommunalråd som tjänar åtta miljarder på fem år. Över 330 nya miljardärer inom loppet av 24 månader.

Sverige var länge känt som ett av världens mest jämlika länder. Men de senaste decennierna har något skett. Klyftan mellan de superförmögna och resten av befolkningen har ökat snabbt. Andelen av ekonomin som ägs av den rikaste promillen är högre än i USA, och Sverige har fler dollarmiljardärer än Japan och Brasilien. Sverige är ett land där skatten på arbete tillhör jordens högsta, men där tillgångar beskattas betydligt lägre än i många andra länder. Det är ett land där det 2021 råder bostadsfeber, börsfeber och kryptofeber. Samtidigt. Där jakten på snabba pengar blivit en ny folkrörelse. 1996 fanns det 28 miljardärer i Sverige. Idag är de 542. Tillsammans har de blivit 30 gånger rikare på 25 år. Samtidigt är andelen svenska hushåll med låg ekonomisk standard den högsta någonsin.

I sin nya bok berättar Andreas Cervenka om Sveriges osannolika resa från högskatteland till miljardärsparadis. Girig-Sverige är en rikt illustrerad "svensk ekonomi för dummies", fullspäckad med grafer och tabeller. Med Andreas Cervenkas omisskännliga humor som ledsagare serveras läsaren ett försök till svar på frågan: vad är det som har hänt i Sverige?

"Girig-Sverige är en lika uppfordrande som underhållande bok som alla med omsorg om vart samhället är på väg kan ha behållning av. "
Jönköpings-Posten


"Andreas Cervenka får en att baxna inför den svenska bubbelekonomin"
Dagens Nyheter

"Girig-Sverige skakar om mig”
Svenska Dagbladet

"Cervenka levererar underlagsrapporten för en svensk revolution"
Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika
  2. +
  3. Vad är pengar? : allt du velat veta om världsekonomin men inte vågat fråga om

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad är pengar? : allt du velat veta om världsek... av Andreas Cervenka (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok
    Inger Bo, 2 november 2023

    Boken är mycket intressant och man får många aha-upplevelser. Det är mycket siffror och fakta, men det är uppblandat med roliga inspel och en stor ironi. Det uppskattar jag mycket

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Cervenka