Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2021-03-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 200 x 12 mm
Vikt
538 g
SAB
Fct
ISBN
9789127458772
Gilla svenska D Elevbok (häftad)

Gilla svenska D Elevbok

Häftad Svenska, 2021-03-19
388
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fristående kapitel för kontinuerligt intag

Elevboken består av 8 omfattande kapitel med arbets- och samhällsrelaterade teman som är relevanta för vuxna elever som ska etablera sig i Sverige. De får kunskap om svenska förhållanden och koder, aktuella händelser och ett funktionellt språk. Boken är uppbyggd med progression inom respektive kapitel. Och varje kapitel är fristående för att det ska vara flexibelt för elev och lärare vid kontinuerligt intag.
Tydlig struktur underlättar för eleven

Alla kapitel har en tydlig struktur med återkommande moment: tydliga mål i början av kapitlet, förförståelse och strategier inför varje färdighet, grammatik och digital kompetens. Färdigheterna är indelade efter kursplanen för sfi och består av: läsförståelse, hörförståelse, skriftlig färdighet och muntlig interaktion samt muntlig produktion. I varje kapitel får eleverna dessutom lära sig att tolka text och bilder som till exempel diagram och skyltar. Genom att läsa och lyssna på korta dialoger, som finns i varje kapitel, förbättrar eleverna sitt uttal.
Fokus på läsning och egna reflektioner

I Gilla svenska D får eleverna träna på att läsa och förstå, sammanfatta och återberätta samt svara på mellan raderna-frågor. Till varje text hör i kurs D även reflektionsuppgifter som hjälper eleverna att förstå texten på djupet. Smtalsfrågorna inspirerar till egna reflektioner och vidare diskussion med andra.

I varje kapitel finns huvudtexter i två texttyper på två nivåer:
* en berättelse som introducerar temat och som ger eleven en bra grund för att fortsätta fördjupa sig.
* en text på lite högre nivå som ger eleven extra utmaning och möjlighet att arbeta vidare mer självständigt.
Utmaning utanför klassrummet

I varje kapitel finns det språkliga uppdrag som eleven ska genomföra utanför skolan. Uppdragen inspirerar eleverna till att ta med en del av sin egen verklighet in i klassrummet. Syftet är också att uppmana eleverna att använda sina språkkunskaper utanför klassrummet.
Grammatik i en kontext

I varje kapitel finns en kort grammatikgenomgång. Alla övningar och exempel i förklaringarna utgår från det ordförråd som eleverna har tränat i kapitlet. Utöver det finns även en grammatikdel i slutet av boken. Tillsammans med webbövningarna och kopieringsunderlagen får då eleverna mycket repetition för att befästa sina kunskaper.
Digital kompetens

Ett återkommande moment i boken är digital kompetens som består av uppgifter där elever får utveckla sina färdigheter att söka efter information på internet. Eleven får extra stöd genom digitalt extramaterial som ingår i varje kapitel, till exempel filmade samtal som ger eleven möjlighet att arbeta självständigt. Det finns även en mängd extraövningar på elevwebben, till exempel uttalsövningar och grammatik- och ordkunskapsövningar.
Lättillgängligt lärarmaterial

Till Gilla svenska D hör en webbaserad lärarhandledning med en tydlig struktur för att enkelt nå allt lärarmaterial som finns tillgängligt. Licensen gäller för en lärare i 12 månader. Här hittar du allt du behöver för att arbeta med läromedlet. Materialet består av lärarinstruktioner och ett stort antal kopieringsunderlag, skrivmallar och bedömningsmatriser. Alla ljudfiler, filmer och webbövningar finns samlade här. Man kan även bläddra direkt i Gilla svenska D som digitalbok.

Kostnadsfritt extramaterial

Till både den tryckta boken ingår berikat material som filmade samtal, uttalsövningar, extra hörövningar, facit samt grammatik- och ordkunskapsövningar. Extramaterialet publiceras löpande och beräknas vara komplett vt-21.
Lärarhandledning

Till den webbaserade lärarhandledningen finns kopieringsunderlag, ljudfiler, filmer och webbövningar. Man kan även bläddra direkt i Gilla svenska D som digitalbok.

"För första gången, sedan jag blev lärare 1996, kan jag tänka mig att verkligen följa och använda ett läromedel. (.) När jag
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gilla svenska D Elevbok
  2. +
  3. God natt, min lilla kanin

De som köpt den här boken har ofta också köpt God natt, min lilla kanin av Jörg Mühle (kartonnage).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna