Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2022-10-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
235 x 160 x 22 mm
Vikt
614 g
SAB
Vlada
ISBN
9789127460515
Föräldraguiden vid autism och adhd : så vägleder du ditt barn från ung till (inbunden)

Föräldraguiden vid autism och adhd : så vägleder du ditt barn från ung till

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-03
293
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Som förälder till ett barn med autism eller adhd pågår det aktiva föräldraskapet ofta längre än för andra. Föräldraguiden vid autism och adhd riktar sig till dig som har en ungdom eller ett vuxet barn som inte riktigt kommer i gång med vuxenlivet - eller till dig som vill förebygga att det blir så - och visar hur ni kan hitta en stabil väg framåt tillsammans.

Den erfarna psykologen Katarina A. Sörngård visar hur du kan:
. kommunicera för att nå fram och undvika tjat och konflikter
. hjälpa till att få vardagen att fungera - och uppmuntra till självständighet
. hantera låsningar och självskadebeteende
. se varningssignaler på depression, ångest och beroende
. underlätta övergångar mellan studier och jobb, att börja på universitetet, flytta hemifrån
. hantera din egen oro och ta hand om dig själv.

Information om vilket stöd samhället kan ge samsas med konkreta strategier. Du får dessutom följa flera familjer och se hur de har gjort för att vägleda sina barn till ett fungerande vuxenliv.

Boken riktar sig främst till föräldrar men är även en kunskapskälla för professionella som vill lära sig mer om närståendes situation.

Katarina A. Sörngård är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i neuropsykologi. Hon har lång erfarenhet av att hjälpa personer med autism och adhd samt att guida föräldrar och närstående. Efter mångårigt arbete inom vuxenpsykiatrin är hon numera väletablerad på sin egen mottagning. Hon har tidigare skrivit Adhd-hjälpen och Autismhandboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Föräldraguiden vid autism och adhd : så vägleder du ditt barn från ung till
 2. +
 3. Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickor med autism och adhd : en guidebok för f... av Maria Bühler (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Föräldraguiden vid autism och adhd : så vägleder du ditt barn från ung till. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk guide för alla föräldrar och pedagoger
  Emmie Malm, 26 april 2023

  Tydlig guide och förklaringar till barns och även till viss del vuxnas beteende vid ADHD och även autism. Borde läsas av Alla föräldrar och pedagoger oavsett om man själv är förälder till barn inom ADHD eller autism borde läsa den. En självklar handbok för alla som möter barn och ungdomar.

 2. En guide för hela livet!
  Helena, 6 februari 2023

  Väldigt bra bok för oss föräldrar med barn/unga/vuxna i familjen med AD(H)D och autism! Lättläst med teori och praktiska tips i vardagen för hur vi som föräldrar kan stötta genom hela livet. T.o.m. ta upp frågor som smärtar, som "hur ska det bli för min dotter/son när jag inte finns längre?". En "måste-bok".

 3. Borde läsas av alla som jobbar med NPF-ungdomar
  Georg Einar Agorastos, 25 december 2022

  Att boken är bra för målgruppen är uppenbart och självklart viktigast. Men den är faktiskt intressant rent allmänt och lite extra för oss som träffar de här barnen till vardags, tex lärare. När man sedan får följa familjerna så mycket som i den här boken växer den och blir riktigt spännande. Hur ska det gå för dem? Hur slutar det? Människorna vi får följa gestaltas med en sådan värme att tårarna kommer tämligen ofta. Slutet blir som den värsta feelgoodromanen och då menar jag det positivt. Se... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Katarina A Sörngård