Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2022-06-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 137 x 16 mm
Vikt
384 g
SAB
Eab
ISBN
9789127461796

Ordkunskap i förskola, förskoleklass & grundskolans tidiga år

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-06-30
330
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ordkunskap i förskola, förskoleklass och grundskolans tidiga år ger handfasta och forskningsförankrade tips på hur man genom ett språkutvecklande förhållningssätt kan skapa en lekfull ordkunskapsundervisning som möjliggör för barn och elever att upptäcka och uppmärksamma ordens fantastiska värld – en undervisning där lärandet drivs av kreativitet och trygghet och där barnen kan göra orden till ”sina”, det vill säga där de kan äga orden.

Denna bok riktar sig till alla yrkesverksamma i förskolan och skolan, liksom till lärarutbildare och blivande lärare. Den passar även föräldrar och alla som är nyfikna på varför vi säger ”pangkaka” i stället för ”pannkaka”, om Jonatan Lejonhjärta egentligen inte bodde i Köttfärsdalen och om det är svårt att ”bala taklänges”.

”En strukturerad undervisning i ordkunskap stärker barns och elevers ordförråd och gynnar på samma gång deras språkförståelse och språkliga medvetenhet. Dessutom kan ett medvetet ordkunskapsarbete bidra till att barn och elever utvecklar användbara strategier för språkförståelse.”
Boel de Geer

Boel De Geer är docent i svenska vid Södertörns högskola och undervisar på förskollärarprogrammet och grundskollärarprogrammet med inriktning mot förskoleklass och årskurs 1–3. Hon samverkar med förskolor och skolor med fokus på barns och elevers ordförrådsutveckling och förespråkar en medveten och systematisk undervisning i ordkunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordkunskap i förskola, förskoleklass & grundskolans tidiga år
  2. +
  3. Nationella minoriteter : språk och kultur i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationella minoriteter : språk och kultur i för... av Åsa Lundman, Ulla-Maja Pesola (häftad).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »