Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2019-10-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 138 x 20 mm
Vikt
430 g
SAB
Em.02
ISBN
9789127824768
Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan (häftad)

Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2019-10-15
279
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det går att förändra skolsystem. Det går att skapa skolor som gör skillnad på riktigt och där lärare trivs. Med avstamp i kognitionsvetenskaplig forskning vill jag vrida och vända på olika perspektiv och utmana idéer som länge har ansetts självklara i skolans värld. Min förhoppning är att läsningen ska sätta snurr på dina tankar och utmana dig i din syn på undervisning, skola och utbildning.

I boken Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan beskriver läraren, skribenten och debattören Isak Skogstad sin syn på läraryrket och skolsystemet och ger många konkreta råd till verksamma lärare. Han skärskådar tretton obekväma sanningar om bland annat skolans digitalisering, undervisningsmetoder och den pedagogiska forskningen. Sanningar som är nödvändiga att diskutera för att vi ska kunna förbättra dagens skola.
Sagt om boken:

Att våga provocera och ifrågasätta skolsystemet som det görs i Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan blir ett bra underlag till att börja diskutera och granska den egna skolvardagen och själv börja ta del av forskning!
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 24, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan
 2. +
 3. Bemötandets etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötandets etik av Erik Blennberger (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas ej
  Lisa Lindström, 9 augusti 2022

  Jag hade höga förväntningar på den här boken, men den gjorde mig dessvärre mycket besviken. Författaren hyllar sig själv och sina åsikter genom hela boken. Han använder forskning på ett missvisande sätt och felciterar vid upprepande tillfällen. Dessutom finns en del irriterande stavfel och syftningsfel, men det är inte det jag grundar mitt betyg på. Boken hade behövt en extra korrläsning.

 2. Kan ersätta lärarutbildningen
  Jan Daniel Nordström, 11 februari 2022

  Den här boken är det man borde läst när man gick på lärarutbildningen. Den tar upp precis alla de brister som man misstänker redan när man går på lärarutbildningen, och det som många märker när de sedan kommer ut i yrket.

 3. Väl underbyggt
  Bengt Ohlsson, 21 november 2019

  I stort sett alla obekväma sanningar är väl underbyggda och stämmer väl överens med vad många betraktar som "sunt förnuft". Lätt att hänga med i och hålla med om de fundamentala tankegångarna även om språket emellanåt är fackmannamässigt. En bra tankeväckare för alla som har med skolan att göra!

Visa alla 3 recensioner