Bearbetande samtal : krisstöd, avlastningssamtal, stress- och konflikthantering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2019-11-11
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
229 x 155 x 24 mm
Vikt
589 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127827585
Bearbetande samtal : krisstöd, avlastningssamtal, stress- och konflikthantering (häftad)

Bearbetande samtal : krisstöd, avlastningssamtal, stress- och konflikthantering

Häftad, Svenska, 2019-11-11
426
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur bemöter man människor i kris? Hur tar man hand om olycksoffer, sörjande eller andra svårt drabbade människor? Hur hanterar man hot och våld i tjänsten, eller stress och konflikter på arbetsplatsen?

Bearbetande samtal ger en bred översikt över olika arbetsmodeller för krisstöd, sorgbearbetning, samt konflikt- och stresshantering utifrån aktuell vetenskap och beprövad erfarenhet. Här beskrivs också hur man praktiskt går till väga vid psykologisk förstahjälp, liksom vad som är kontraindicerat att göra i krissituationer. Bokens perspektiv är främst humanistiskt, existentiellt och integrativt. Särskilt betonas gruppens, nätverkets och familjens betydelse för återhämtning efter svåra upplevelser och barnperspektivet har en framträdande plats. Denna andra utgåva är kraftigt reviderad utifrån de senaste årens forskningsresultat och utökad med ett nyskrivet avsnitt om psykoterapi vid psykiskt trauma.

Checklistor, självskattningsformulär, ordförklaringar och en fyllig litteraturförteckning gör boken användbar i många sammanhang, inte minst utbildningar. Den är ett självklart hjälpmedel för personal inom vård, omsorg, ordnings- och räddningstjänst, socialtjänst, skola och kyrka, liksom för ledare och chefer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bearbetande samtal : krisstöd, avlastningssamtal, stress- och konflikthantering
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »