Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2023-10-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
235 x 160 x 34 mm
Vikt
904 g
SAB
Vlaaa
ISBN
9789127829473
Psykos : förstå, bemöta, behandla (inbunden)

Psykos : förstå, bemöta, behandla

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-10-22
460
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad beror psykos på? Hur frågar man om psykotiska upplevelser? Kan man skapa allians med en person som saknar sjukdomsinsikt? Hur lägger man upp en psykologisk behandling?

Psykos beskriver psykossymtom, psykosens faser och schizofreni. Den tar även upp hur man skiljer schizofreni från andra tillstånd där psykossymtom kan förekomma som substansbruk, bipolaritet, autism och personlighetssyndrom. Författarna berättar hur en psykosutredning går till, hur man pratar med patienten om diagnosen och hur sjukdomsinsikten ofta fluktuerar. De tar även upp tidiga insatser, alliansskapande, psykoedukation, sociala insatser och stöd till anhöriga. Läsaren får även en beskrivning av psykologisk behandling utifrån kbt vid psykos och schizofreni; dels anpassningar för att patienten ska kunna tillgodogöra sig behandlingen, dels hur man arbetar med samsjukliga tillstånd och interventioner för hallucinationer, vanföreställningar och negativa symtom.

Björn Mikael Nilsson bidrar med kapitel om medicinsk behandling respektive tvångsvård. Han är med.dr och överläkare i psykiatri vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, med mångårig erfarenhet av arbete med psykossjukdom.

Psykos är skriven för studerande och verksamma inom primärvård, psykiatri, beroendevård samt för personal på boenden och kommunala verksamheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Psykos : förstå, bemöta, behandla
 2. +
 3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Psykos : förstå, bemöta, behandla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gedigen bok
  Sabina Rebecka, 25 november 2023

  ... som jag önskar fanns som kurslitteratur på det program jag går. Det är dock en väldigt ny bok, och jag kommer rekommendera boken till lärarna. Men som psykiatristudent så är denna guld värd för att djupdyka i den del av den psykiatrisk vården som jag själv vill landa i till slut.
  Boken ä grundlig och faktatung på bästa möjliga sätt. Den innehåller alla delar man vill och behöver veta om psykossjukdomar, och lite därtill.
  Dessutom är boken väldigt fin.
  Mycket bra bok som får stanna i min bokhylla.

Visa alla 1 recensioner