Från golv till tak : Renovera din lägenhet själv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2005-03-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Ekström, Emilie Crispin (form) / Linell, Jonas (foto)
Illustratör/Fotograf
Katrin Age
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
237 x 218 x 23 mm
Vikt
940 g
SAB
Pp
ISBN
9789137125862
Från golv till tak : Renovera din lägenhet själv (inbunden)

Från golv till tak : Renovera din lägenhet själv

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Behöver din lägenhet en genomgripande renovering eller bara lite målarfärg? Vill du spara pengar och undrar över vad du får göra själv? Är det någon skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt? Hur svåra saker kan man våga sig på, på egen hand?   Caroline Salzinger har skrivit boken som hon själv saknade när hon skulle renovera sin första lägenhet. Från golv till tak tar upp det du ska tänka på innan du sätter igång och hur du sedan utför själva arbetet. Lättförståeliga och handfasta steg-för-steg-beskrivningar, på till exempel tapetsering, målning, golvslipning, kakelsättning och uppsättning av mellanvägg, hjälper dig till ett gott resultat, även om du är nybörjare. En hel rad proffs delar med sig av sina kunskaper och bästa knep, och för varje moment anges tidsåtgång och svårighetsgrad. Många inspirerande foton och flera instruktiva teckningar kompletterar texten.   Det är mycket som skiljer en lägenhet från ett hus. Vid många ingrepp måste man söka tillstånd hos värden eller föreningens styrelse och ibland krävs även byggnadslov och man måste ta hänsyn till grannarna. Möjligheterna att bygga till eller bygga ut bostaden är oftast obefintliga och man får hålla tillgodo med den yta man har.    Det finns en uppsjö av böcker om renovering av hus men mycket lite om renovering av lägenheter. Idag finns det cirka 750 000 ensamhushåll i åldersgruppen 20?34 år. Omkring tre fjärdedelar bor i en lägenhet som de äger eller hyr i första hand. Boken vänder sig framförallt till den som ska flytta in i sin första lägenhet, men även till dem som vill spara pengar genom att göra arbetet själva eller tycker om att arbeta med händerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Från golv till tak : Renovera din lägenhet själv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fynd för hemmafixaren!
    Hemmafixaren, 13 juni 2006

    Ibland får man för sig att snickra, måla och fixa är en genetiskt betingad kunskap som bara förs vidare mellan far och son som snickrat gemensamt på torpet i urminnes tider.
    Själv drabbades jag av en matt känsla när jag skulle renovera min lya. Hur gör man? Hur lång tid tar det? Med Salzingers bok i bagaget växte både självförtroende och kunskapen.
    Kul och lättfattlig text och bilder, steg för steg med oumbärliga "det här behöver du" -listor gör dig till kung på allt från att måla ti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Caroline Salzinger

Bloggat om Från golv till tak : Renovera din lägenhe...

Övrig information

Den enda handbok du behöver
Behöver din lägenhet en genomgripande renovering eller bara lite målarfärg? Vill du spara pengar och undrar över vad du får göra själv? Är det någon skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt? Hur svåra saker kan man våga sig på, på egen hand?
Caroline Salzinger har skrivit boken som hon själv saknade när hon skulle renovera sin första lägenhet. Från golv till tak tar upp det du ska tänka på innan du sätter igång och hur du sedan utför själva arbetet. Lättförståeliga och handfasta steg-för-steg-beskrivningar, på till exempel tapetsering, målning, golvslipning, kakelsättning och uppsättning av mellanvägg, hjälper dig till ett gott resultat, även om du är nybörjare. En hel rad proffs delar med sig av sina kunskaper och bästa knep och för varje moment anges tidsåtgång och svårighetsgrad. Många inspirerande foton och flera instruktiva teckningar kompletterar texten.