Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
220 x 140 x 18 mm
Vikt
300 g
SAB
Dokb
ISBN
9789137127576
Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur (inbunden)

Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Hur kommer det sig att människor som utåt sett har allt skönhet, status, förmögenhet, talang, kunskap, framåtanda, självförtroende ändå kan känna sig misslyckade och otillräckliga? Svaret är med största sannolikhet: låg självkänsla. Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik och i slutändan förlorar vi vår livslust. För att komma till rätta med problemet är det väsentligt att känna till skillnaden mellan "självförtroende" och "självkänsla":

- självförtroende: en stark tilltro till den egna personlighetens förmåga att prestera

- självkänsla: medvetenhet om den egna personlighetens värde, det vill säga mitt eget värde i mina egna ögon

I boken presenteras ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Samma regler gäller för självkänslan som för vår fysiska kondition vi måste öva upp den och sedan underhålla den. Med exempel som är lätta att känna igen sig i hjälper författaren oss att riva de hinder som står i vägen för hög självkänsla och ett rikare liv. Enkelt och humoristiskt visar hon vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde. Boken kan läsas av alla som ibland känner sig osäkra och vilsna i en värld fylld av krav. Självkänsla nu! är tänkt att fungera som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt. Mia Törnblom är 38 år och arbetar som coach i personlig utveckling. Hon har själv lyckats ta sig ur ett nattsvart mörker och lever nu ett glädjerikt liv. Full av kraft och energi. Idag coachar hon företagsledare, idrottsstjärnor, skådespelare, medieprofiler, unga kvinnor som farit illa alla som har modet att våga förändra sitt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr ger boken läsaren en björntjänst!
  Tommy, 28 februari 2007

  Jag arbetar själv som grupprocessledare, coach och samtalsterapeut och jag blir rent sagt ledsen och bedrövad när jag läser denna bok. På samma sätt som TV-shopen försöker sälja på människor 3-stegsprogram, magtränare, piller som ska skapa snabb framgång, ger denna bok tyvärr den självkänslosökande läsaren en björntjänst. Att skriva lappar till sig själv, som boken bl a tipsar om hit och dit och andra liknande käcka tips, kan väl kännas bra för stunden men hjälper definitivt inte mer än så. H... Läs hela recensionen

 2. Lättläst och praktisk
  Lotta, 1 april 2006

  Jag köpte boken efter att ha lyssnat på ett föredrag av Mia Törnblom. Boken är rolig och lättläst och hon beskriver på ett tydligt sätt hur dålig självkänsla kan se ut och hur vi kan förbättra den.
  Boken är praktiskt inriktad med formulär/frågor för att hjälpa oss att hjälpa oss själva.

 3. Superbra!
  Benny, 16 mars 2006

  Jag kan rekommendera boken. Jag har läst den och har jobbar med verktygen i den.
  Den är lättläst, lätt att förstå och att arbeta med.
  Skall gå på föreläsningen som Mia Törnblom ska hålla tillsammans med David Lega.
  Köp den!!

 4. Helt kanon!!!
  Mattias, 3 februari 2006

  Vill bara säga att den här boken är en av de bättre jag läst! Den funkar verkligen. Det kan jag intyga. Clownen Manne kan fortsätta att gömma sig bakom sin mask...

 5. Lärande
  Karloff, 18 december 2005

  Med hjälp av Mia Törnbloms bok så kommer Du att kunna lära dig själv, och dina nära och kära kommer att må mycket bättre med sig själva och med varandra.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mia Törnblom

Övrig information

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik och i slutändan förlorar vi vår livslust.

Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde.
Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt.