Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
691
Utgivningsdatum
2011-02-16
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Marianne Mattsson
Originaltitel
A discovery of witches
Dimensioner
235 x 160 x 43 mm
Vikt
900 g
SAB
Hce
ISBN
9789137135946
Alla själars natt (inbunden)

Alla själars natt

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-02-16

Slutsåld

I Bodleian Library i Oxford hittar forskaren Diana Bishop av en slump ett förhäxat alkemistiskt manuskript. Hennes upptäckt sätter igång mystiska skeenden och det dröjer inte länge förrän biblioteket hemsöks av demoner, häxor och vampyrer. Diana har snubblat över en hemlighet som varit dold i sekler.

Diana försöker glömma den mystiska boken. Ända sedan hennes föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt magikernas blod strömma i ådrorna. Men manuskriptet lämnar henne ingen ro och snart står det klart att hon är den enda som kan bryta dess förtrollning.

Mot sin vilja blir Diana indragen i ett skeende hon inte kan kontrollera och dessutom tvingas hon långsamt erkänna för sig själv att hon blivit förälskad i den som borde vara hennes största fiende - den bildsköne vampyren Matthew som verkar ha egna orsaker att intressera sig för manuskriptet.

Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt.

Alla själars natt är fascinerande och beroendeframkallande läsning, till lika stora delar historia och magi, romantik och spänning. Deborah Harkness debutroman är intelligent skriven underhållning som för tankarna till vampyrgenrens mästare Anne Rice. Som en blandning av Harry Potter, Twilight och True Blood, för en vuxen publik. Harkness har en bakgrund som historiker och boken präglas av hennes stora kunskap om historia och vetenskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Alla själars natt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. gillade denna!!
  C.A, 29 november 2011

  Jag tycker att boken va jättebra! Läste ut den på 4 dagar (man har ju ett jobb ;) ) Och jag håller nog inte med föregående skrivare, för att denna berättelsen ska fungera krävs det nog att man är utförlig annars skulle för mycket lämnas och skapa oklarigheter, jag tycker att hon har lyckats skapa en historia där hon väver in alla tider med hjälp av Matthew och även Dianas familjs historia, jag är en sucker för fantasy och historia så för mig är detta en helt klart läsvärd berättelse! Jag vill... Läs hela recensionen

 2. Denna gillade jag!
  Ulvarsdotter, 30 oktober 2011

  Denna tyckte jag var väldigt bra! I fantasyskrivandet nu för tiden verkar allt handla om vampyrer. Denna bok varierade med vampyrer, häxor, demoner och spöken. Kul att man kan läsa om andra väsen än endast vampyrer - även om jag inte såklart har något emot vampyrer. (Men det blir rätt så tjatigt efter ett tag.)
  Sedan är man ju nästan lite "förstörd" efter Twilight-böckerna och jag jämför de nya böckernas vampyrkaraktärer med Twilight-vampyrerna. Men det är något man får koppla bort, för ... Läs hela recensionen

 3. Vampyrer,häxor och demoner.
  Marie, 25 juli 2011

  En spännande och romantisk berättelse.:)Jag vill läsa fortsättningen då jag vill veta vad som kommer att hända med huvudpersonerna.Om man tycker om vampyrer och magi ska man läsa den här boken!

 4. Betyg: 3.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 10 april 2011

  Den här boken var väl i och för sig rätt så bra, men alldeles för lång, tycker jag.

  Boken började bra, och jag har egentligen absolut ingenting emot tjocka böcker. Tvärtom, så älskar jag tjocka böcker. Men den här boken var alldeles för omständlig och utförlig. Sjuhundra sidor hade lätt kunnat kortats ner till hälften. Och eftersom boken är den första delen i en trilogi, så har den ju inget riktigt slut heller. Men jag kommer nog inte att läsa fortsättningen tror jag.

  Det ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Deborah Harkness