Game of thrones - Riddaren av de sju konungarikena (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2015-04-09
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Louise Thulin
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Hce
ISBN
9789137145372
Game of thrones - Riddaren av de sju konungarikena (storpocket)

Game of thrones - Riddaren av de sju konungarikena

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2015-04-09
120
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Tiden är 90 år före "Kampen om järntronen", första boken i Sagan om is och eld, och än sitter huset Targaryen på järntronen, Aerys I Targaryen är kung och lord Brynden Flod, som är oäkta son till Aegon IV, är hans hand. Ett visst lugn råder i de sju konungarikena efter striden vid Rödgräsfältet och Daemon Svartfyrs misslyckade uppror. Men kampen har bara börjat mellan oäkta och äkta söner inom drakens dynasti. Den sjuttonårige Dunk är ser Arlans väpnare. Dunk är över två meter lång, bredaxlad och stark, men inte så begåvad å huvudets vägnar. Han härstammar från Loppsänkan och kan inte läsa och skriva. Dock har ser Arlan lärt honom vapenkonst och höviskt uppträdande samt dubbat honom till riddare. När ser Arlan dör får Dunk ta över hans hästar, ringbrynja, långsvärd, dolk och sköld samt lite silverpengar. Dunk kallar sig ser Duncan den store och bege sig till Askvadet för att delta i en tornering. På ett värdshus stöter Dunk på en pojke med rakat huvud och violblå ögon, åtta nio år gammal, som absolut vill bli hans väpnare. Till en början är Dunk ointresserad men pojken gör sig nyttig och till slut faller Dunk till föga. Pojken som kallar sig Egg är inte den simpla värdshuspojke som Dunk först trodde utan han är klipsk, har bildning och en ingående kännedom om de olika adelshusen. När Dunk av en slump hamnar i konflikt med prinsarna av huset Targaryen, visar sig Egg vara en oumbärlig vapendragare. I tre kortromaner får vi följa Dunks och Eggs äventyr i de sju konungarikena.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Game of thrones - Riddaren av de sju konungarikena
 2. +
 3. Riddaren av de sju konungarikena

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riddaren av de sju konungarikena av George R R Martin (storpocket).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Game of thrones - Riddaren av de sju konungarikena. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar serie

  Säger det gärna igen, Läs böckerna!! Vill man ha intriger, kärlek, mystik och en mord ska man bara läsa denna serie den innehåller verkligen allt.

 2. Knappast som Sagan om is och eld.
  Per (Handen), 8 juni 2015

  Boken består av tre korta och helt sammanvävda berättelser som fullt förståeligt inte når upp till GOT's komplexa intrig, boken är nämligen för kort för det.

  Upprinnelsen i den sista berättelsen håller ändå okej klass och gör boken värd att läsa men den som förväntar sig en prolog till GOT blir besviken.

  Den som söker tillfälligt extramaterial till nästa bok släpps kommer nog finna historien om den röda och svarta draken och kopplingen till Mäster Aemon i Nattens väktare intressant.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av George R R Martin