Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2011-03-16
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Om relationell pedagogik
Dimensioner
210 x 143 x 20 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789140666796
Om relationell pedagogik (häftad)

Om relationell pedagogik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2011-03-16
319
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under de senaste decennierna har fokus på standardiserade kunskapsmätningar ökat, och utbildning har blivit liktydigt med enskilda individers prestationer. Relationell pedagogik utmanar detta synsätt genom att i stället erbjuda ett sätt att analysera, förstå och tänka kring utbildning där relationer sätts i centrum.

Om relationell pedagogik grundas på tanken att människan växer, utvecklas och lär sig saker i relationer. Författarna introducerar här det relationella tänkandet med utgångspunkt i teoretiker som Kenneth Gergen, Gert Biesta och Martin Buber och applicerar det sedan på frågor som vad utbildning är, vilken betydelse relationen lärare-elev har, hur lärarens förhållningssätt till eleven kan förstås och vad främlingskap i utbildning är. Skolan uppfattas här som en mötesplats - en plats där barn och ungdomar utvecklas som fria och ansvarstagande personer i sam-existens och sam-verkan.

Boken vänder sig till lärarstudenter på avancerad nivå. Den kan också användas i vidareutbildning för lärare samt för magisterutbildningar i ämnen som pedagogik och socialpsykologi.

Jonas Aspelin är docent i pedagogik vid Malmö Högskola. Sven Persson är professor i pedagogik vid Malmö Högskola och Centrum för professionsstudier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om relationell pedagogik
  2. +
  3. Lärares relationskompetens : vad är det? - hur kan den utvecklas?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärares relationskompetens : vad är det? - hur ... av Jonas Aspelin (häftad).

Köp båda 2 för 610 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna