Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2015-01-21
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Ungdomskulturer, 2 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 10 mm
Vikt
318 g
ISBN
9789140688187

Ungdomskulturer, 2 uppl

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-01-21
359
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Generation Y, Generation Z, nätgenerationen och digitala infödingar, dagens unga har kallats för mycket! Det sägs att vi lever i ett nytt slags samhälle, ett postmodernt, globaliserat, informations- eller nätverkssamhälle. Oavsett vad man kallar förändringarna är det tydligt att nya medier och mönster präglar ungas liv. Frågor om vad unga gör och tänker ställs därför med en ny aktualitet av lärare, forskare, föräldrar och ungdomsarbetare.

I andra upplagan av Ungdomskulturer har bokens bidrag aktualiserats, men den grundläggande strukturen bevarats. Boken presenterar svensk ungdomskulturforskning, där större frågor kring perspektiv samsas med mer specifika studier av ungas identitetsarbete och vuxenblivande. Det handlar bland annat om hiphopens roll i svenska förorter, genusfostran i gymnasiet och om hur nätet blir allt viktigare i processen att hitta sig själv, och kanske även andra. Författarna beskriver den vetenskapliga utvecklingen inom fältet, samtidigt som läsaren får en inblick i unga människors liv.

Här medverkar några av Sveriges främsta ungdomsforskare. Boken vänder sig till studenter på lärarutbildningen och inom olika samhällsvetenskapliga discipliner, men även till yrkesverksamma som på olika sätt möter unga i sitt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomskulturer, 2 uppl
  2. +
  3. Klinisk barnpsykologi : Utveckling på avvägar (2:a utgåvan)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk barnpsykologi : Utveckling på avvägar (... av Anders Broberg, Kjerstin Almqvist, Pia Risholm Mothander, Tomas Tjus (inbunden).

Köp båda 2 för 1058 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simon Lindgren