Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Svindlande matematik : Estetik, lek och utforskande i förskolan
Dimensioner
210 x 149 x 10 mm
Vikt
261 g
ISBN
9789140693730
Svindlande matematik : Estetik, lek och utforskande i förskolan (häftad)

Svindlande matematik : Estetik, lek och utforskande i förskolan

Häftad,  Svenska, 2017-02-10
337
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att stå högt upp i en byggnad och se ner på en värld i miniatyr - kan det vara matematik? Eller att dansa genom en spegelkorridor och se sig själv från alla håll samtidigt? Eller att utforska en gammal kyrka eller uppleva ett tåg som far fram i hög hastighet?

Den här boken är en introduktion till utforskande, estetisk och lekfull matematik i förskolan och den erbjuder grundläggande matematiska kunskaper samt teoretiska ingångar och praktiska exempel från olika projektarbeten. Författarna tar upp olika perspektiv på matematikämnet och laborerar med frågan om vad matematik är och kan bli utifrån dessa perspektiv samt hur ett transdisciplinärt synsätt på matematik kan bidra med något nytt.

Forskare och praktiker samlas kring begreppet svindlande matematik och ger olika exempel på hur matematik och estetik förs samman i arbete med förskolebarn. Att uppleva ett tåg på en pendeltågsstation handlar inte endast om att avgöra hur långt tåget är, hur många vagnar det har eller hur snabbt det går. Mötet är också en estetisk upplevelse och tågets fartvind, doft och gnisslande ljud är viktiga estetiska aspekter av utforskandet som berikar och fördjupar lärandet. Tillsammans med barn kan pedagoger upptäcka estetiska dimensioner i det matematiska lärandet, vilket gör det till en meningsfull, nyanserad och svindlande aktivitet.

Anna Palmer (red.) är docent i förskoledidaktik och programansvarig för förskollärarprogrammet vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, avdelningen för förskollärarutbildning och förskoleforskning vid Stockholms universitet.

Johanna Unga (red.) är filosofie licentiat och adjunkt vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, avdelningen för förskollärarutbildning och förskoleforskning vid Stockholms universitet.

Karin Hultman (red.) är filosofie doktor och lektor vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, avdelningen för förskollärarutbildning och förskoleforskning vid Stockholms universitet.

Nina Arwidson är förskollärare och pedagogisk utvecklare i Stockholms stad.

Elizabeth de Freitas är professor med inriktning mot forskningsområdet STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) vid Manchester University, avdelningen för Education and Social Research.

Anette de Ron är doktorand och adjunkt vid Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik vid Stockholms universitet.

Camilla Emilsson är förskollärare i Stockholms stad.

Marie In de Betou är förskollärare och pedagogisk ledare i Stockholms stad.

Elis Storesund är adjunkt vid Centrum för de humanistiska ämnenas didaktik vid Stockholms universitet och ateljerista/pedagogisk handledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svindlande matematik : Estetik, lek och utforskande i förskolan
  2. +
  3. Matematikundervisning i förskolan : Att se världen i juset av matematik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematikundervisning i förskolan : Att se värl... av Camilla Björklund, Hanna Palmér (häftad).

Köp båda 2 för 806 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna