Skapande handling - - om idéernas födelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2000-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
222 x 155 x 14 mm
Vikt
340 g
SAB
Doebb
ISBN
9789144013992
Skapande handling - - om idéernas födelse (häftad)

Skapande handling - - om idéernas födelse

(6 röster)
Häftad Svenska, 2000-03-01
347
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur visualiseras nya idéer och hur åstadkommer man konstruktiva förändringar i den situation man befinner sig i? Hur ger man det som ännu inte existerar en synlig och meningsfull form? Detta är frågor som boken Skapande handling vill lyfta fram och ge svar på. Oavsett verksamhetsfält - det kan vara konstnärligt skapande, vetenskapande eller kunskapande i vid mening - manar den läsaren till eftertanke och insikt i den egna arbetsmetoden, det egna sökande skissandet.

Med utgångspunkt från erkända svenska arkitekters och konstnärers nyskapande arbetsprocesser visar författaren på skissandets syfte och nödvändighet. Boken tydliggör tillvägagångssätt för hur man kan lära sig att skissa både i ord och bild. Kopplingar görs till tidigare forskning kring medvetande, tänkande, intuition och kreativitet från olika fält och tidsepoker - särskilt inom den humanistiska traditionen.

Boken är skriven för alla som vill höja medvetenheten om sina egna kreativa eller innovativa arbetsprocesser. Samtidigt är boken avsedd för studerande inom skapande

utbildningar som konst, arkitektur och design. Men den är också i sig själv ett exempel på hur skissandet och experimenterandet är centralt även i det vetenskapliga arbetet.

Likheterna med till exempel det fenomenologiska arbetssättet är tydliga. Boken är därför även lämplig på metodkurser inom hela det vetenskapliga fältet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skapande handling - - om idéernas födelse
  2. +
  3. Stor magi : leva kreativt utan rädsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stor magi : leva kreativt utan rädsla av Elizabeth Gilbert (pocket).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skapande handling - - om idéernas födelse