Grundläggande redovisningsteori (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
5. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 157 x 10 mm
Vikt
245 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144020761

Grundläggande redovisningsteori

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2002-08-01
364
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Undervisningen i redovisning börjar ofta med en kurs i bokföring. Denna teknik, redovisningens sexualsystem, är lika ostimulerande som nödvändig att lära sig för att praktiskt kunna hantera redovisningssystem.
Det övergripande syftet med utbildningen i redovisning är dock att söka skapa en förståelse för de grundläggande problem som redovisningen är till för att lösa samt vilka värderingar och ställningstagande gårdagens och dagens redovisning bygger på.
Grundläggande redovisningsteori bygger en grund för olika redovisningstekniker. I den grunden finns många värderingar, både de redovisningen antas ge uttryck för och mitt sätt att tolka den. Därför kan och bör mycket av det jag skrivit diskuteras och ifrågasättas. Gör det!
I den femte upplagan har texten knutits närmare till kapitalmarknaden, dvs den marknad som är tänkt att utnyttja informationen i årsredovisningar. Boken är disponerad som tidigare, men ett stort antal mindre förändringar och preciseringar har genomförts.
Denna bok vänder sig främst till grundläggande högskoleutbildningar i företagsekonomi.
Femte upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundläggande redovisningsteori
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grundläggande redovisningsteori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Användbar översikt i detalj
  Ingrid Sofia Ek, 18 oktober 2020

  En detaljerad bok om redovisning som samtidigt ger en bra översikt över hela ämnet. Den erbjuder även välbehövlig repetion och återkommande sammanfattningar. Så studerar man ämnet känns den användbar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan-Erik Gröjer

 • Boken om nyckeltal

  Bino Catasús, Jan-Erik Gröjer, Olle Högberg, Anders Johrén

  Boken presenterar en användbar metodik för hela nyckeltalsarbetet.Boken presenterar en användbar metodik för hela nyckeltalsarbetet. Metodiken illustreras löpande med praktiska exempel och teoretiska diskussioner. Vilka nyckeltal ska vi använda i ...