Perspektiv på en skola för alla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2009-12-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Eu-c.02
ISBN
9789144056838
Perspektiv på en skola för alla (häftad)

Perspektiv på en skola för alla

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2009-12-22
338
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Perspektiv på en skola för alla Kan levereras innan julafton
Frågan om en skola för alla eller inkluderande undervisning väcker många känslor och tankar. Vad betyder egentligen en skola för alla och hur förhåller vi oss till den? Är inklusion bara ett politiskt, socialt och ideologiskt mål eller betyder det någonting mer? I denna reviderade upplaga presenterar författarna nya forskningsrön om inkludering. Som ett första steg mot en skola för alla måste vi sluta tala om normalitet och avvikelse och istället lyfta fram variation och olikheter som någonting positivt och värdefullt. Skolan måste vara flexibel och arbeta utifrån ett sociokulturellt perspektiv med eleverna i centrum. Från föräldrar framförs också ofta att de vill att deras barn ska gå i en inkluderande skola för att möjliggöra optimal utveckling. Speciallärarutbildningen har återinförts för att ge ett bättre stöd till de elever som har behov av särskilt stöd och den löper idag parallellt med specialpedagogutbildningen som har fokus på att ge stöd till lärare. Detta är en verklighet som lärarutbildningen måste förbereda blivande lärare i alla skolformer för. Boken vänder sig till studenter på lärarutbildningens samtliga program samt verksamma lärare på fältet som behöver kunskap om inkludering som möjlighet för alla elevers kunskapsutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på en skola för alla
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Med sikte på förskolan : barn i behov av stöd

    Anette Sandberg, Lena Almqvist, Eva Björck-Åkesson, Polly Björk-Willén, Jane Brodin

    Denna bok presenterar och beskriver det specialpedagogiska området såsom det gestaltar sig i förskolan och fördjupar förståelsen och kunskapen om förskolebarn i behov av särskilt stöd. Boken behandlar olika områden som har sin utgångspunkt i studi...