Att möta personer med demens (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2011-11-09
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Grafström, Margareta (förf.) / Holst, Göran (förf.) / Jansson, Wallis (förf.) / Kihlgren, Mona (förf.) / Norberg, Astrid (förf.) / Normann, Ketil (förf.) / Rahm Hallberg, Ingalill (förf.) / Sandman, Per-Olof (förf.) / Saveman, Britt-Inger (förf.) / Sjöbeck, Barbro (förf.) / Skovdahl, Kirsti (förf.)
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
616.83,Vefa
ISBN
9789144072326
Att möta personer med demens (häftad)

Att möta personer med demens

(7 röster)
Häftad Svenska, 2011-11-09
389
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Omvårdnad till personer som har en demenssjukdom utgår från det mänskliga mötet och vår förmåga att försöka se in i och förstå den andres livsvärld. Boken ger redskap som underlättar mötet med personer som har en demenssjukdom och har dels fokus på upplevelsen av att drabbas av en demenssjukdom, att vara anhörig och att vara vårdare, dels på olika aspekter av vårdandet. Boken genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt och betonar värdegrunden samt den fysiska och psykosociala vårdmiljöns betydelse för vårdens inramning. Vissa kapitel har fokus på existentiella aspekter och vårdfilosofi, medan andra är mer konkreta och praktiska såsom omvårdnad relaterat till kroppsliga behov, livsberättelsens betydelse, hur man kan känna igen och lindra smärta, hur man kan tolka och förstå olika beteenden, olika former av våld samt metoder för kommunikation och sinnesstimulering. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta personer med demens
  2. +
  3. Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personcentrerad omvårdnad : i teori och praktik av David Edvardsson, Anna Ekwall, Ulla Hällgren Graneheim, Liv Meidell, Astrid Norberg (häftad).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att möta personer med demens