Uppsatshandbok : hur du lyckas med din uppsats (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2012-07-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Aefe
ISBN
9789144074900
Uppsatshandbok : hur du lyckas med din uppsats (häftad)

Uppsatshandbok : hur du lyckas med din uppsats

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-07-04
252
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Uppsatshandbok presenterar och diskuterar författarna Ann-Marie Ekengren och Jonas Hinnfors nio punkter som
de menar sammanfattar de krav som bör uppfyllas i den goda uppsatsen. I boken resonerar de kring varje krav och hur man kan argumentera och tänka under uppsatsarbetet för att uppfylla det. Genom att uppsatsförfattare låter kraven genomsyra hela uppsatsen blir den väl sammanhållen, och delarna hänger samman på ett logiskt och klart sätt.
De exemplifieringar som följer i boken hämtas från statsvetenskap i vid bemärkelse, men det är författarnas förhoppning att handboken kan användas av uppsatsförfattare från en rad olika ämnen, inte minst en bred samhällsvetenskaplig fåra.
Uppsatshandbok fungerar som ett viktigt stöd för både lärare och studenter under hela arbetet med uppsatsen. Den här läroboken riktar sig till studenter på både grundnivå och avancerad nivå. Grundkriterierna för en god uppsats eller en lite längre student text är desamma, oavsett nivå.
andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppsatshandbok : hur du lyckas med din uppsats
 2. +
 3. Politiskt tänkande : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politiskt tänkande : en introduktion av Peri Roberts, Peter Sutch (häftad).

Köp båda 2 för 677 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Uppsatshandbok : hur du lyckas med din uppsats. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Emil, 1 augusti 2014

  Väldigt kortfattat och bra! Av många lästa metodböcker är den här den bästa! Inga utsvävningar eller så, enkelheten gör handboken användbar.

 2. Har pluggat i några år nu vid universitet och under...
  Anders Dahnielson (Linköping), 4 november 2013

  Har pluggat i några år nu vid universitet och under den tiden hunnit med att plöja ett antal uppsats- och metodböcker men har känt att jag ifrån dem aldrig fått någon bra beskrivning eller klarhet i hur en uppsats ska hänga ihop och kännas som en fullständig helhet. Det var först när en handledare gav mig ett utdrag ur Ekengren och Hinnfors som alla bitar föll på plats. Boken förmedlar något man som vanlig student annars kanske inte kommit till rätta med först efter att man skrivit sin C-uppsats.

 3. Bra bok som förklarar enkelt och ger ett bra stöd...
  Linda , 18 juni 2013

  Bra bok som förklarar enkelt och ger ett bra stöd inför uppsatsskrivande. Boken är intressant att läsa och jag rekommenderar den inför C-uppsats skrivande.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna