Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
65
Utgivningsdatum
2012-08-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
300 x 220 x 15 mm
Vikt
514 g
ISBN
9789144085401
Bodils ABC-bok

Bodils ABC-bok

(2 röster)
Spiral Svenska, 2012-08-21
99
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
ABC-bok med klippark!

Bodils ABC-bok tillgodoser många aspekter av inlärning. Eleverna får arbeta med sina sinnen, de klipper, klistrar och målar, de får välja och ta ställning och de får öva att skriva "fint". I Bodils ABC-bok ges rikliga tillfällen till ljudanalys.

Upplägget i ABC-boken är den samma som i Bodils Läslära; bokstäverna står i den ordning som är lämplig att lära in ur ljudsynpunkt. Några vokaler tillsammans med medljudande bokstäver presenteras först. Explosiverna kommer senare.

Varje bokstav har ett svartvitt uppslag och mitt i det ett perforerat klippark i fyrfärg. Eleverna kan lätt riva ut klipparket och välja bilder att klippa ut för att därefter klistra in dem på uppslaget. För att underlätta var bilderna ska placeras finns markeringar med t.ex. stjärnor både på klipp ark och uppslag. En kort lärarhandledning i början av boken förklarar hur det är tänkt att man kan arbeta.

Författaren Bodil Jönsson är en anlitad föreläsare och pedagog och har skrivit många lättlästa böcker för barn som just lärt sig läsa.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bodils ABC-bok
  2. +
  3. Bodils Läslära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bodils Läslära av Göta Englund, Bodil Jönsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Bodil Jönsson

Bloggat om Bodils ABC-bok