Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2013-06-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
281 g
ISBN
9789144088242
Bra skrivet Väl talat - Handledning i skrivande och praktisk retorik (häftad)

Bra skrivet Väl talat - Handledning i skrivande och praktisk retorik

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-06-04
317
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bra skrivet Väl talat - Handledning i skrivande och praktisk retorik Kan levereras innan julafton
Med språkets hjälp redovisar och förmedlar du ditt vetande - med större eller mindre framgång, med lätthet eller med stor möda. Men vad är det egentligen som gör skrivandet till lust eller vånda? Vad är det som gör oss till bättre eller sämre skribenter och talare? Och hur gör man för att utvecklas?
Det här är en bok för dig som vill utveckla din förmåga att tala och skriva. Författaren förmedlar ett förhållningssätt till språk, tänkande och kommunikation som är av grundläggande betydelse för ditt praktiska arbete med texter och tal. Du får samtidigt konkreta råd och tips om hur du kan trimma och effektivisera de språkliga verktygen.
I bokens första kapitel, Språket ditt verktyg, diskuteras språkliga färdigheter i relation till studieteknik och lärande. Kapitel 2, Bra skrivet, samt efterföljande kapitel behandlar skrivprocessens teori och praktik, bland annat skrivhämning, kamratrespons, textbearbetning, texttyper och textflyt. Det avslutande kapitlet, Väl talat, ägnas åt talekonsten med utgångspunkt i den klassiska traditionen men med fokus på muntliga framföranden och presentationsteknik.
Bra skrivet Väl talat är avsedd för kurser i skriftlig och muntlig kommunikation men kan också användas som handledning för den som på egen hand vill utveckla sitt skrivande och talande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bra skrivet Väl talat - Handledning i skrivande och praktisk retorik
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 646 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Renberg

 • Svensklärarens påverkan och praktik : på spaning efter konsten att undervisa

  Bo Renberg, Ingemar Friberg

  Vad utmärker en förstklassig svensklärare? Hur utvecklar man förhållningssätt, egenskaper och handlag som leder till professionalitet? Dessa frågor är vägledande för vår "spaning efter konsten att undervisa". Bokens första del, Svensklär...

 • Retorikanalys

  Bo Renberg

  Det retoriska synsättet skärper vårt kritiska tänkande och höjer vår medvetenhet om den mänskliga kommunikationens villkor. Den modell för retorikanalys som presenteras här kan fungera som praktisk verktygslåda när vi ska granska debattinlägg, för...