Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2015-04-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Gustaf Berglund, Solveig Halvorsen Kåven
Illustratör/Fotograf
Magnus Ringborg
Dimensioner
230 x 165 x 25 mm
Vikt
694 g
ISBN
9789144091730
Lärobok i familjeterapi (häftad)

Lärobok i familjeterapi

(5 röster)
Häftad Svenska, 2015-04-21
499
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ända sedan de första pionjärerna i mitten av 1900-talet började ifrågasätta de traditionella individualterapeutiska behandlingsmodellerna, har familjeterapin tilldragit sig ett växande internationellt intresse som ett sätt att arbeta med svåra problem hos barn och vuxna. Också i Norden har familjeterapin en lång historia. I våra dagar, när intresset för evidensbaserad behandling ökat, har familjeterapin visat sig minst lika effektiv som individuell behandling vid olika slags problematik. Ibland räcker det med familjeterapeutiska insatser, och andra gånger kan familjeterapi och individualterapi (som till exempel KBT eller psykodynamisk terapi) eller medicinering komplettera varandra.

Lärobok i familjeterapi har på kort tid blivit ett standardverk i norska familje terapiutbildningar. Boken redogör för familjeterapins olika skolbildningar och tillämpningsområden, och lägger särskild vikt vid det utvecklingspsykologiska perspektivet. Familjeterapins växande forskningsstöd uppmärksammas särskilt. Bokens författare, Astri Johnsen och Vigdis Wie Torsteinsson, är båda psyko loger och familjeterapeuter, med lång erfarenhet inom norsk barnpsykiatri. De har båda tidigare varit redaktörer för den nordiska familjeterapitidskriften Fokus på familien.

I denna svenska utgåva av Lärobok i familjeterapi ingår ett nyskrivet avsnitt om familjeterapin i Sverige och övriga Norden, författat av Magnus Ringborg. En gedigen, uppdaterad fördjupning av det familjeterapeutiska kunskapsfältet, nödvändig för en hållbar familjeterapeutisk praxis. Boken är ett måste på legitimationsgrundande psykoterapeututbildningar med inriktning på familjeterapi.
Johan Sundelin Leg psykolog, leg psykoterapeut, psykoterapihandledare (UHÄ), PhD
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lärobok i familjeterapi
 2. +
 3. Förändrande familjesamtal : en handbok för familjelotsar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förändrande familjesamtal : en handbok för fami... av Magnus Ringborg (häftad).

Köp båda 2 för 800 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Förändrande familjesamtal : en handbok för familjelotsar

  Magnus Ringborg

  Hur kan jag få ordning på ett familjesamtal, där alla pratar i mun på varandra? Eller tvärtom, när ingen verkar vilja ha lust att prata? Hur får jag till ett familjesamtal så att alla inbjudna verkligen känner att det var värt mödan att ta sig hit...

 • Self in Relationships

  Astri Johnsen, Rolf Sundet, Vigdis Wie Torsteinsson

  Inspired by Daniel Stern's work on self-development, the authors suggest that by combining systemic therapy with a psychoanalytical aspect, family therapy can reach new depths. They argue that this will enrich our understanding of the relationship...