Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 18 mm
Vikt
507 g
ISBN
9789144097435
Karriärvägledning - En forskningsöversikt (häftad)

Karriärvägledning - En forskningsöversikt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-04-20
335
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I vårt alltmer individualistiska samhälle ökar pressen på människor att göra val. Inte minst unga människor måste tidigt i livet fatta beslut om frågor som rör utbildning, yrke och karriär. Studie- och yrkesvägledning, ofta benämnt karriärvägledning, blir därmed alltmer centralt, liksom vårt behov av forskningsbaserad kunskap om dessa praktiker.  
Den här boken erbjuder en forskningsbaserad översikt av karriärvägledningsfältet. Vägledningens utveckling, dess teorier och framtidsperspektiv ramas in i ett antal kapitel som berör såväl unga som vuxnas navigerande i en alltmer svåröverskådlig utbildnings- och arbetsmarknad. Hur beskriver vägledare yrken? Vilken betydelse har marknadsutsättning av skolor för vägledningen? Vad skiljer vägledning från coaching? Vad sker i mötet mellan vägledare och elev? Det är några exempel på frågor som belyses i antologin.
Namnkunniga forskare från Sverige, Danmark och England bidrar här med översikter och fördjupningar som ger insikter inom ett alltför obeforskat område. Karriärvägledning vänder sig till studerande på högskola och universitetet men även till verksamma vägledare, lärare och skolledare; yrkesgrupper vars uppgift det är att skapa samverkan mellan utbildning och arbetsliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Karriärvägledning - En forskningsöversikt
  2. +
  3. Kommunikation Och Konflikthantering : En Introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation Och Konflikthantering : En Introd... av Arne Maltén (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Lovén

Bloggat om Karriärvägledning - En forskningsöversikt