Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2015-04-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Buhl, Rita (förf.) / Hallqvist, Anders (förf.) / Hertzberg, Fredrik (förf.) / Jutdal, Lena (förf.) / Langström, Christer (förf.) / Lundahl, Lisbeth (förf.) / Schulin, Simon (förf.) / Sundelin, Åsa (förf.) / Thomsen, Rie (förf.) / Ulfsdotter Eriksson, Ylva (förf.) / Wikstrand, Frida (förf.) / Lovén,
Dimensioner
223 x 155 x 18 mm
Vikt
507 g
SAB
Ex
ISBN
9789144097435
Karriärvägledning - En forskningsöversikt (häftad)

Karriärvägledning - En forskningsöversikt

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-04-20
421
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I vårt alltmer individualistiska samhälle ökar pressen på människor att göra val. Inte minst unga människor måste tidigt i livet fatta beslut om frågor som rör utbildning, yrke och karriär. Studie- och yrkesvägledning, ofta benämnt karriärvägledning, blir därmed alltmer centralt, liksom vårt behov av forskningsbaserad kunskap om dessa praktiker. Den här boken erbjuder en forskningsbaserad översikt av karriärvägledningsfältet. Vägledningens utveckling, dess teorier och framtidsperspektiv ramas in i ett antal kapitel som berör såväl unga som vuxnas navigerande i en alltmer svåröverskådlig utbildnings- och arbetsmarknad. Hur beskriver vägledare yrken? Vilken betydelse har marknadsutsättning av skolor för vägledningen? Vad skiljer vägledning från coaching? Vad sker i mötet mellan vägledare och elev? Det är några exempel på frågor som belyses i antologin. Namnkunniga forskare från Sverige, Danmark och England bidrar här med översikter och fördjupningar som ger insikter inom ett alltför obeforskat område. Karriärvägledning vänder sig till studerande på högskola och universitetet men även till verksamma vägledare, lärare och skolledare; yrkesgrupper vars uppgift det är att skapa samverkan mellan utbildning och arbetsliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Karriärvägledning - En forskningsöversikt
 2. +
 3. Professionell vägledning: med samtal som redskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell vägledning: med samtal som redskap av Kerstin Hägg, Svea Maria Kuoppa (limmad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Karriärvägledning - En forskningsöversikt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En grundpelare för karriärvägledning
  Sanningen, 2 oktober 2020

  Boken är lättförståelig med lagom mycket innehåll. Innehållet är intressant och används rikligt på studie- och yrkesvägledarprogrammet. En tungviktare bland programmets litteratur.

 2. En bra introduktionsbok
  Tobias Serenitate (Växjö), 16 september 2020

  En lättförståelig introduktionsbok i ämnet som gör det roligt att läsa. Med bilder och konkreta exempel får man en bra grund i bokens ämne. En bra introduktionsbok som rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner