Vårdmiljöns betydelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2014-01-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Billger, Monica (förf.) / Edvardsson, David (förf.) / Elf, Marie (förf.) / Eulau, Louise (förf.) / Fagerberg, Ingegerd (förf.) / Falk Erhag, Hanna (förf.) / Fridh, Isabell (förf.) / Fröst, Peter (förf.) / Grahn, Patrik (förf.) / Lundin, Stefan (förf.) / Malmqvist, Inga (förf.) / Nilsson, Ulrica (för
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
805 g
ISBN
9789144102573

Vårdmiljöns betydelse

Häftad,  Svenska, 2014-01-22
361
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vårdmiljöforskning genomgår en expansiv utveckling och är i fokus inom vård och arkitektur. Denna bok gör något så ovanligt som att omfatta bägge perspektiven i beaktandet av såväl de fysiska som psykosociala aspekterna av vårdmiljön.
Den röda tråden genom boken är att se vårdmiljön som en central del i vårdandet och behandlingen, oavsett om det handlar om intensivvårdens högteknologiska miljöer, den psykiatriska slutenvården eller skapandet av hemkänsla inom äldrevårdens särskilda boenden.
Färg, ljus, ljud, symbolers och estetikens betydelse i miljön presenteras på djupet liksom vikten av att införa natur, utsikt, djur och konstnärlig utsmyckning i miljön till gagn för en personcentrerad vård och personalens arbetstillfredsställelse. Vidare ges en gedigen kunskapsfördjupning kring vikten av samplanering mellan vård och arkitektur i tidiga skeden. Boken beskriver också en designprocess som stödjer innovation och implementering av evidensoch erfarenhetsbaserad kunskap. Avslutningsvis finns två kapitel som belyser framgångsfaktorer för implementering av ny kunskap samt utveckling av vårdmiljön - ett tydligt ledarskap och en personal som behärskar förbättringskunskap.
Boken syftar till att vara en inspiration och pådrivande faktor i utvecklingen av arenor och arbetssätt där vårdens och arkitekturens företrädare tillsammans planerar, implementerar och utvärderar effekten av goda vårdmiljöer. Boken vänder sig både till studenter och professionella inom design och vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdmiljöns betydelse
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »