Vårdmiljöns betydelse (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2014-01-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
805 g
ISBN
9789144102573
Vårdmiljöns betydelse (häftad)

Vårdmiljöns betydelse

Häftad Svenska, 2014-01-22
371
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vårdmiljöforskning genomgår en expansiv utveckling och är i fokus inom vård och arkitektur. Denna bok gör något så ovanligt som att omfatta bägge perspektiven i beaktandet av såväl de fysiska som psykosociala aspekterna av vårdmiljön.
Den röda tråden genom boken är att se vårdmiljön som en central del i vårdandet och behandlingen, oavsett om det handlar om intensivvårdens högteknologiska miljöer, den psykiatriska slutenvården eller skapandet av hemkänsla inom äldrevårdens särskilda boenden.
Färg, ljus, ljud, symbolers och estetikens betydelse i miljön presenteras på djupet liksom vikten av att införa natur, utsikt, djur och konstnärlig utsmyckning i miljön till gagn för en personcentrerad vård och personalens arbetstillfredsställelse. Vidare ges en gedigen kunskapsfördjupning kring vikten av samplanering mellan vård och arkitektur i tidiga skeden. Boken beskriver också en designprocess som stödjer innovation och implementering av evidensoch erfarenhetsbaserad kunskap. Avslutningsvis finns två kapitel som belyser framgångsfaktorer för implementering av ny kunskap samt utveckling av vårdmiljön - ett tydligt ledarskap och en personal som behärskar förbättringskunskap.
Boken syftar till att vara en inspiration och pådrivande faktor i utvecklingen av arenor och arbetssätt där vårdens och arkitekturens företrädare tillsammans planerar, implementerar och utvärderar effekten av goda vårdmiljöer. Boken vänder sig både till studenter och professionella inom design och vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdmiljöns betydelse
  2. +
  3. Evidensbaserad Omvårdnad : en bro mellan forskning och klinisk praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Evidensbaserad Omvårdnad : en bro mellan forskn... av Ania Willman, Christel Bahtsevani, Roland Nilsson, Boel Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helle Wijk