Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 10 mm
Vikt
312 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144106021
Heder : hedersrelaterat våld, förtryck och socialt arbete (häftad)

Heder : hedersrelaterat våld, förtryck och socialt arbete

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-11
340
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Är hedersrelaterat våld och förtryck en kulturell verklighet som människor lever i eller är det en rasistisk och kränkande stereotyp om invandrare? Boken Heder utmanar vårt tänkande kring hedersrelaterat våld och förtryck. Den grundläggande fråga som drivs är hur samhället hanterar hedersrelaterat våld och förtryck och dess konsekvenser. Hedersrelaterat våld och förtryck diskuteras både som socialt fenomen och som stereotyp om invandrare. Fenomenet och stereotypen samspelar i det sociala livet och formar därmed våra möjligheter att leva tillsammans i ett föränderligt demokratiskt samhälle. Heder vänder sig till socionomstudenter, socialarbetare och till offentliga beslutsfattare på olika nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heder : hedersrelaterat våld, förtryck och socialt arbete
  2. +
  3. Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. SOU 2015:55 : Slutbetänkande från Utredningen som ska föreslå en nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor oc... av Socialdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 736 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »