Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2017-09-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
253 x 175 x 25 mm
Vikt
862 g
SAB
Ohf
ISBN
9789144119045
Den kantstötta välfärden (inbunden)

Den kantstötta välfärden

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-09-22
403
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur mår egentligen det svenska välfärdssamhället? Befinner det sig i en nedåtgående spiral med en havererad bostadspolitik, allvarliga sociala problem i miljonprogrammets förorter, vanvård av de äldre och växande inkomstklyftor i befolkningen? Är folkhemmets tid förbi och har vi sagt farväl till den ambitiösa socialpolitiken? Eller är det så att den svenska välfärdsstaten har klarat sig jämförelsevis bra genom ekonomiska kriser och omställningen till ett globaliserat tjänstesamhälle? Kanske svaren på frågorna om välfärdssamhällets hälsoproblem beror på vem man lyssnar på eller vad man jämför med?

I slutet av 1960-talet, under rekordåren i svensk ekonomi, kom den banbrytande boken Den ofärdiga välfärden ut. Den kom att säljas i rekordupplagor och gjorde starkt avtryck i debatten om välfärdssamhället. Boken kom att bli en temperaturmätare på dåtidens välfärd och dess brister. Nu har ett antal välfärdsforskare från flera olika discipliner gått samman för att analysera vad som hänt med utvecklingen på ett antal välfärdsområden under det gångna halvseklet. Vilka luckor finns det i välfärden i dag? Vilka grupper känner främlingskap i det moderna samhället? Vilka ny-(gamla) utmaningar ställs välfärden inför? Vilka bilder ges av svensk välfärd i en tid då fakta tycks få allt mindre utrymme? Den kantstötta välfärden är illustrerad med dokumentärfoton och har liksom sin förlaga ett angeläget budskap till oss alla i välfärdens Sverige.

Boken vänder sig till en bred allmänhet, men också mer specifikt till dem som arbetar inom samhällets välfärdssystem, forskare, politiker och studenter vid universitet och högskolor som ska arbeta inom någon av välfärdens professioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den kantstötta välfärden
  2. +
  3. Brukardelaktighet och inflytande i äldreomsorg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brukardelaktighet och inflytande i äldreomsorg av Maria Wolmesjö, Maria Bennich, Marie Ernsth Bravell, Agneta Kullén Engström, Ann-Christine Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 695 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Swärd