Psykotraumatologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2018-01-19
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Vl
ISBN
9789144119939
Psykotraumatologi (häftad)

Psykotraumatologi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-01-19
407
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Människosläktet har genom årtusenden exponerats för olyckor och naturkatastrofer. Transportolyckor och andra tekniska katastrofer, krig och flyktingtrauman, terrorhändelser liksom interpersonellt våld och traumatiska övergrepp under uppväxten kan utgöra påfrestningar under människors liv samt leda till svåra hälsoeffekter.

Denna tredje upplaga av Psykotraumatologi riktar sitt fokus mot den utveckling som skett under senaste decenniet när det gäller forskningen inom området. Sålunda beskrivs hur människor reagerar på hot och på faktorer som både kan öka risken för och motverka utvecklingen av traumatisk stress. Komplicerade sorgereaktioner och traumarelaterade tillstånd beskrivs ingående både när det gäller barn och vuxna. Vidare är avsnitten om neurobiologi, krisstöd i akutfas och behandling uppdaterade.

Syftet med Psykotraumatologi är att utgöra en samlad kunskapskälla för den som behöver det i sin utbildning och fortbildning. På så sätt kan alla som i sin profession kommer i kontakt med potentiellt traumatiserade individer, till exempel inom hälso- och sjukvården, skolväsendet samt inom kommunernas socialtjänst ha nytta av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykotraumatologi
  2. +
  3. Sexuella Övergrepp Mot Flickor Och Pojkar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sexuella Övergrepp Mot Flickor Och Pojkar av Carl Göran Svedin, Lena Banck (häftad).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykotraumatologi