Ursprungsfolkens religioner - Land, minne, kultur (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2019-08-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 160 x 20 mm
Vikt
519 g
SAB
C
ISBN
9789144126685
Ursprungsfolkens religioner - Land, minne, kultur (häftad)

Ursprungsfolkens religioner - Land, minne, kultur

Häftad,  Svenska, 2019-08-21
419
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samer, aboriginer och maya klassificeras tillsammans med hundratals andra grupper som ursprungsfolk. De är minoriteter i sina respektive nationalstater i vilka de ofta har en lång historia, även om den inte tecknats ned. Denna bok beskriver några ursprungsfolk och deras religiösa ideologier så som de kommer oss till mötes i text och i ritual genom historien. I boken ställs också frågor som: Vad har natur, nomadism och kultur betytt för människor genom historien? Hur ser vi i ett modernt sekulärt västerland på religion och kultur och mötena mellan olika religioner och kulturer? Hur analyserar vi förkoloniala religioner och hur har forskare arbetat med ursprungsfolk i ett globalt perspektiv?

Bokens tematik kretsar kring historiska fenomen som släktskap och familj, myt, polyteism, monoteism och shamanism och även om författaren visar på strukturer och likheter finns också en ambition att identifiera och visa på det partikulära och unika. Ursprungsfolkens religioner vänder sig i första hand till studenter i religionsvetenskap, men även till studenter i historia och antropologi samt till alla med intresse för frågor om religion, kulturella likheter och kulturella skillnader.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ursprungsfolkens religioner - Land, minne, kultur
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Andersson