Tebe färg AB : ett praktikfall i externredovisning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2018-05-25
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
300 x 210 x 10 mm
Vikt
480 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144126722
Tebe färg AB : ett praktikfall i externredovisning (häftad)

Tebe färg AB : ett praktikfall i externredovisning

Häftad Svenska, 2018-05-25
286
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken är en praktisk och helhetsorienterad redovisningsuppgift i extern redovisning. Uppgiften utgår från ett fiktivt, men verklighetstroget företag som tillverkar färg. Utifrån en bakgrundsbeskrivning av företaget, föregående års balans- och resultaträkning, årsstämmoprotokoll, styrelseprotokoll, bankkontoutdrag samt verifikationer för ett räkenskapsår skall studenterna planera redovisningen, genomföra den löpande bokföringen, göra bokslut samt upprätta årsredovisning enligt gällande lagstiftning och praxis. Till detta kan även ett moment av revision tillfogas.

Grundtanken är att förankra redovisningsproblem, såväl praktiska som principiella, i ett sammanhang till skillnad från traditionella övnings uppgifter som ofta är fragmentbetonade. Uppgiften ger också träning i att arbeta med en större självständig uppgift där helhet, systematik och kreativitet viktigt. En tidigare version av materialet har under flera år använts vid universitet, högskolor, yrkeshögskolor, och studieförbund och visar att uppgiften tar en till två veckors heltidsarbete att genomföra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tebe färg AB : ett praktikfall i externredovisning
  2. +
  3. Noas nävertråd AB : ett praktikfall i externredovisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Noas nävertråd AB : ett praktikfall i externred... av Örjan Alexandersson, Sven Helin, Karin Seger, Benny Uhman (häftad).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna