Arbeta formativt med digitala verktyg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-10-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144131597
Arbeta formativt med digitala verktyg (häftad)

Arbeta formativt med digitala verktyg

Häftad Svenska, 2019-10-17
360
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Var befinner du dig nu? Vart är du på väg? Hur kan du ta dig dit? Detta är återkommande frågor som lärare behöver ställa till sina elever. Svaren på frågorna är nämligen nyckeln till ett formativt arbetssätt som enligt aktuell forskning leder till ett ökat lärande. Genom att använda digital teknik som ett naturligt verktyg i undervisningen kan man förbättra förutsättningarna för att lyckas med detta formativa arbete.

Patricia Diaz delar med sig av sina kunskaper och inspirerar till nya sätt att arbeta formativt och digitalt med elever i grundskola och gymnasium. Boken är strukturerad kring Dylan Wiliams nyckelstrategier för ett formativt arbete: att tydliggöra lärandemål, att synliggöra lärande, att ge effektiv återkoppling som utvecklar lärandet samt att låta elever fungera som resurser för varandra och ansvara för sitt eget lärande. Alla dessa strategier kan stödjas av digitala verktyg som tilltalar och utmanar eleverna.

I denna reviderade upplaga har många beskrivningar av digitala verktyg som är kopplade till de formativa strategierna uppdaterats. En del digitala resurser har tagits bort för att ge plats åt andra. De reviderade läroplansformuleringarna och forskningsreferenserna har även de uppdaterats. Det har även lagts till nya tankar om verktygens användningsområden för olika formativa syften under respektive strategi.

Arbeta formativt med digitala verktyg vänder sig till blivande och verksamma lärare i grundskolan och gymnasiet, IKT-pedagoger och skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbeta formativt med digitala verktyg
  2. +
  3. Digitala verktyg för språkutvecklande undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitala verktyg för språkutvecklande undervisning av Patricia Diaz (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patricia Diaz