Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
215 x 149 x 10 mm
Vikt
304 g
SAB
Fc
ISBN
9789144132747
Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken (häftad)

Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken

Häftad Svenska, 2019-02-01
326
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I dag kräver tolkning och skapande av text inte bara att man kan läsa och skriva. Textens layout är viktig för dess betydelse, och många texter innehåller bilder. Inom skolan framhåller man behovet av utvidgade textbegrepp, och i andra sammanhang säger man att texter är multimodala, det vill säga att de skapar betydelse genom mer än skrift. Den visuella texten introducerar en sådan utvidgad syn på texter.

I boken presenteras en modell för analys av visuella texter, alltså texter som innefattar både skrift och bilder. Eftersom modellen bygger på australisk och brittisk forskning, är ett av bokens syften att presentera svenska termer och begrepp. Boken innehåller många exempel från reklam och andra massmedietexter, läroböcker, tecknade serier och olika vardagstexter.

Boken riktar sig till språk- och kommunikationsstudenter vid högskolor och universitet och till lärarstuderande. Också forskare, studenter som skriver uppsats och lärare har nytta av bokens svenska terminologi för multimodal analys av text.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den visuella texten - Multimodal analys i praktiken
  2. +
  3. Grammatik med betydelse - En introduktion till funktionell grammatik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grammatik med betydelse - En introduktion till ... av Per Holmberg, Anna-Malin Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 610 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den visuella texten - Multimodal analys i...