Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2019-09-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
272 x 208 x 7 mm
Vikt
290 g
ISBN
9789144137223
Ett hållbart hem? (häftad)

Ett hållbart hem?

Häftad Svenska, 2019-09-18
289
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är ett hållbart hem, finns det? Och vad skulle det i så fall innebära för hur vi bor och vad vi gör i våra hem? I den här boken poängteras att vi måste förändra hur vi bor men också hur vi ser på hemmet, som en del av mer omfattande visioner för ett hållbart samhälle.
Boken baseras på forskningsstudier om hur begreppet hållbarhet tolkas och hur förståelser av hem uttrycks bland byggherrar, arkitekter och boende. "Hållbart bostadsbyggande" fokuserar oftast på attraktiva urbana projekt, där man förlitar sig på ny, effektiv teknik snarare än att ifrågasätta hur vi bor och konsumerar i relation till hemmet. Författaren menar att vi bör se hemmet som en nod för vardagslivet och som en utgångspunkt för större förändringar i hur vi lever. Det betyder också att vi måste se de boende som förändringsagenter i stället för konsumenter.

Boken är framtagen i samarbete med Centrum för boendets arkitektur, CBA. CBA är en plattform för spridning och förmedling av bostadsforskning samt ökad samverkan mellan näringsliv och akademi. CBA startades 2017 och har sin hemvist på Chalmers, Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett hållbart hem?
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pernilla Hagbert

 • Gubbängsutredningen fortsätter

  Samira Ariadad, Håkan Forsell, Pernilla Hagbert, Per Hasselberg, Elof Hellström

  Gubbängsutredningen fortsätter är en handbok för alla som vill bygga framtidens stad med sina grannar. Här finns recept för stadsvandringar, debatter och matlagning. Här finns också en samling texter om stadsplanering, arkitektur, konst och granns...

 • Contemporary Co-housing in Europe

  Pernilla Hagbert, Henrik Gutzon Larsen, Hakan Thoern, Cathrin Wasshede

  This book investigates co-housing as an alternative housing form in relation to sustainable urban development. Co-housing is often lauded as a more sustainable way of living. The primary aim of this book is to critically explore co-housing in the ...