Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2022-11-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Overmeer, Thomas (förf.) / Riggare, Sara (förf.) / Sandborgh, Maria (förf.) / Sandin Wranker, Lena (förf.) / Söderman, Mirkka (förf.) / Wideslätt, Karin (förf.) / Lööf, Helena (red.)
ISBN
9789144138206
Långvarig smärta ur ett vårdande perspektiv (häftad)

Långvarig smärta ur ett vårdande perspektiv

Häftad Svenska, 2022-11-22
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Långvarig smärta leder ofta till minskat välbefinnande och till minskad generell upplevd hälsa. Inom primärvården är smärta den vanligaste orsaken till att personer söker vård. Därför måste alla som arbetar inom vården ha en bred kunskap om vad smärta är för att på bästa sätt bemöta personer med långvarig smärta.

Smärta är ett mänskligt fenomen och förekommer i alla åldrar. Boken tar därför upp alltifrån smärta hos små barn till smärta hos de allra äldsta personerna. Betydelsen av att uppmärksamma och ta till vara patienters inneboende kunskap och kompetens i vårdmötet beskrivs också. Samtliga kapitel illustreras av fallbeskrivningar där utgångspunkten är olika situationer och vårdkontexter med förslag på adekvata omvårdnads- och stödåtgärder. Sjuksköterskans kärnkompetenser förankrar boken i det vårdande perspektivet.

Boken riktar sig i första hand till studenter på grundutbildningar, främst till de som studerar till sjuksköterska, men även studenter inom fysioterapi och arbetsterapi kan ha stor nytta av bokens innehåll. Boken kan användas av andra professioner, liksom av studerande på olika vidareutbildningar som berör ämnet långvarig smärta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Långvarig smärta ur ett vårdande perspektiv
  2. +
  3. Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner och bli ditt bästa jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner oc... av Martina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »