Hållbar utveckling : livskvalitet, beteende och teknik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2021-01-04
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Uh
ISBN
9789144151458
Hållbar utveckling : livskvalitet, beteende och teknik (häftad)

Hållbar utveckling : livskvalitet, beteende och teknik

Häftad Svenska, 2021-01-04
438
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hållbar utveckling - Livskvalitet, beteende och teknik har en bred ansats där social, ekologisk och ekonomisk kunskap tillsammans ger läsaren en grund att stå på för att analysera samband och problematisera kring ämnet. Ansatsen leder även fram till ett antal förhållningssätt inför framtiden, vilka presenteras i boken.

Boken är strukturerad i fyra delar där den första diskuterar livskvalitet och ger läsaren verktyg att själv sätta ord på innebörden av livskvalitet. Den andra delen redogör för begrepp och modeller inom de ekonomiska, ekologiska och sociologiska disciplinerna. Kunskaper som behövs för att förstå hållbarhetsproblemen på djupet. Bokens tredje del lägger till en teknikdimension och därefter lyfts blicken mot framtiden i den fjärde delen där FN:s hållbarhetsmål behandlas tillsammans med möjligheter till attitydförändringar. Sammantaget ges en heltäckande beskrivning av ämnet som både inspirerar och utmanar läsaren. Hållbar utveckling - Livskvalitet, beteende och teknik erbjuder en vid utblick över samhällets arbete med hållbarhetsfrågor och referensmaterialet till aktuell forskning är rikligt inom alla områden som berörs. Boken ger också strategier för och tips på hur du som individ kan tänka och bete dig för att bli mer hållbar.

Denna fjärde upplaga av boken är en uppdatering och revidering av tidigare upplaga, främst vad gäller teknisk utveckling och statistiska data. En rad nya begrepp och företeelser har också kompletterat framställningen, såsom begreppen Green New Deal och Tipping Points liksom det nationella klimatramverket och den europeiska klimatlagen. Revideringsarbetet har gjorts i skuggan av coronapandemin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbar utveckling : livskvalitet, beteende och teknik
  2. +
  3. Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle av Christel Persson, Torsten Persson (häftad).

Köp båda 2 för 909 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna