Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2023-08-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
25 x 206 x 150 mm
Vikt
425 g
ISBN
9789144155630

Att komma vidare - Introduktionsprogram som stöd för unga i riskfyllda övergångar

Häftad,  Svenska, 2023-08-16
356
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att sakna behörighet till gymnasiet innebär ofta svårigheter för unga att etablera sig på arbetsmarknaden och i vuxenlivet. Det ger även ökade risker för utanförskap och ohälsa. Introduktionsprogrammen (IM) tar varje år emot merparten av dessa ungdomar. Hur fungerar IM som stöd för att komma vidare i utbildning och arbete? Hur arbetar lokalpolitiker, rektorer, lärare och vägledare med att utveckla detta stöd? Vad gör och anser eleverna? Skiljer sig stödet i olika slags kommuner?

I den här boken söker författarna svar på dessa frågor, främst utifrån omfattande fallstudier i grundskolor och introduktionsprogram i sex kommuner. Boken bygger på forskningsprojektet Att komma vidare: Unga utan fullständig grundskola och stödet för att finna framtidsvägar i olika lokala kontexter.

Boken riktar sig till studerande på högskolans lärar- och vägledarprogram samt skolledarutbildning, till yrkesverksamma i skolan och till kommunala beslutsfattare och tjänstemän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att komma vidare - Introduktionsprogram som stöd för unga i riskfyllda övergångar
  2. +
  3. Delat ledarskap i förskola och skola - Om täta samarbeten som kräver och ger förutsättningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Delat ledarskap i förskola och skola - Om täta ... av Lena Wilhelmson, Marianne Döös, Erik Berntson, Jenny Madestam, Åsa Örnberg (häftad).

Köp båda 2 för 769 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »