Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2014-01-16
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 150 x 23 mm
Vikt
528 g
SAB
Ohj,305.3
ISBN
9789146225720
Kerstin Thorvall Book Club eller Det mest förbjudna 2.0 (inbunden)

Kerstin Thorvall Book Club eller Det mest förbjudna 2.0

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-01-16
199
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett tiotal välkända kvinnor direktrapporterar från sina bokklubbsmiddagar. Vad får en medelålders kvinna göra? När upphör man att vara ung och lovande? Hur står man ut med att bli osynlig? Är det okej att sörja att barnens barndom är över? Hur känns det att definieras som klimakteriekärring. Finns det ett värdigt sätt att åldras på?"När den fascinerande Kerstin Thorvall för några år sedan dog bildade vi en bokklubb i hennes namn. Kanske inte för att vi beundrade henne så mycket, utan för att hylla hennes mod. Vi bjöd in våra härligaste väninnor och bestämde oss för att läsa texter 'i Kerstins anda'. Denna bångstyriga kvinna som ville gå sin egen väg och som så utan skrupler offentligt blottade även sina sämsta sidor, var en författare som i sin franka öppenhet både generade och provocerade oss. Vår första bok blev Det mest förbjudna. Boken ledde till ett högljutt samtal om vad det innebär att vara medelålders kvinna och vilka förväntningar som ställs på oss. Vi var rejält osams. Och blev rejält uppspelta av hur rakt, ärligt och rått vi vågade diskutera med varandra. Vi upptäckte också att mycket är sig likt sen Kerstins dagar, när det handlar om hur omvärlden och samhället ser på oss kvinnor som passerat våra mest fertila åldrar. Vi tyckte det var dags att börja prata om sånt som andra tycker är för skämmigt. Kerstin Thorvall Book Club är en samling personliga berättelser av och om kvinnor mitt i livet. Tabun och smärtsamma erfarenheter förmedlas utan pardon, ofta med drastisk humor och svärta. Texter att känna igen sig i, inspireras av och skratta åt."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kerstin Thorvall Book Club eller Det mest förbjudna 2.0
 2. +
 3. En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska u... av Hillevi Lenz Taguchi, Linnea Bodén (häftad).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kerstin Thorvall Book Club eller Det mest förbjudna 2.0. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så läsvärt
  annlou, 2 mars 2014

  Det är trevligt att finna en bok jag inte vill ska ta slut, det händer tyvärr inte särskilt ofta. Trots att jag har ett bra tag kvar innan jag själv träder in i "åldern" boken kretsar kring blir jag berörd, nyfiken och kanske lite vänligare inställd, istället för att vara så dömande och vass mot min omgivning. Å andra sidan har alla åldrar sina problem och nackdelar, men det förtar inte och gör inte någon period mindre viktig.

  Vissa texter är mer öppna, personliga och givande än andr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vi som hade alla rätt

  Kristina Thulin, Jenny Östergren Strömstedt

  Cecilia är framgångsrik programledare på Sveriges största kommersiella tv-kanal och lever för bekräftelsen, vilket innebär att synas i rutan. Minna är hårdför fotograf på samma station och gör sitt bästa för att sätta alla hon kan på plats. En gån...