Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kommunikation i praktiken
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Kärnekull Kärnekull, Bo Ethel
Originalspråk
Norska
Medarbetare
Eide, Hilde (medf.)
Dimensioner
245 x 165 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Doef,Vpg
ISBN
9789147077304
Kommunikation i praktiken (häftad)

Kommunikation i praktiken

relationer, samspel och etik inom socialt arbete, vård och omsorg

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2006-01-01
519
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att kommunicera är något vi alla har ägnat oss åt från de tidigaste faserna i livet. Man skulle kunna tro att kommunikation är något vi behärskar väl.
Erfarenhet och forskning visar att de allra flesta av oss har mycket att lära om kommunikation. I arbetslivet kommunicerar vi inte som privatpersoner, utan som experter, yrkesutövare och professionella behandlare. Denna bok handlar om praktisk kommunikationsteknik, framför allt i arbetet inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården.

I boken betonas att god kommunikation är en förutsättning för förtroendefulla samtal inom socialt arbete, vård och omsorg och att förmågan att kommunicera kan tränas upp och utvecklas. Med hjälp av praktikfall behandlas en rad kommunikationstekniker som goda hjälpgivare bör behärska och som kan göra det lättare att hantera de många olika situationer som uppstår i vardagen.

Om författarna
Tom Eide är koordinator för etikprogrammet vid Oslos universitet och fil.dr i nordisk litteratur. Hilde Eide är förstelektor i psykologi och kommunikation vid Högskolan i Oslo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikation i praktiken
  2. +
  3. Samtal i socialt arbete: ett samtalsanalytiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtal i socialt arbete: ett samtalsanalytiskt ... av Clara Iversen, Marie Flinkfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 871 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kommunikation i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hur man bäst samtalar
    bonadea, 14 mars 2015

    Jätte bra bok, har fått med mig mycket tips om hur man ska föra ett samtal med klienter . Jag har nog aldrig lärt mig så mycket från en lärobok som från denna , rekommenderar den starkt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

I bokens två delar beskrivs viktiga teorier på kommunikations- och relationsområdena respektive olika praktiska kommunikationstekniker. Författarna utgår ifrån dialoger och skildringar från verkligheten. Med hjälp av dessa praktikfall behandlas kommunikationstekniker som kan göra det lättare att hantera de många olika situationer som uppstår i vardagen. Olika sidor av kommunikationsprocessen blir belysta, t ex betydelsen av empati och humor, etiska överväganden och kommunikation med våldsamma klienter.