Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-06-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789147088980

Etnicitet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-06-19
297
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etnicitet är ett mångfacetterat och laddat begrepp i en värld som blir alltmer blandad samtidigt som behovet av kategorisering synes öka. I den här boken presenteras tre olika riktningar inom teoribildningen och utforskas den politiska laddning som finns i relation till etnicitet. Läsaren får därmed redskap att både ifrågasätta och se konsekvenserna av de olika förhållningssätten.

Sagt om boken
"Wikström lotsar läsaren genom begreppets historia och relaterar etnicitet till både diskussionen om det mångkulturella samhället och samtida postkolonial teoribildning. Boken är en omistlig guide - hon ger oss såväl karta som kompass och navigerar sina läsare på ett sätt som gör hela denna diskussion beGreppbar."
Ove Sernhede, professor i socialt arbete, Göteborgs universitet

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författaren
Hanna Wikström är verksam som lektor på institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hon har tidigare skrivit "(O)möjliga positioner. Familjer från Iran & postkoloniala reflektioner".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etnicitet
  2. +
  3. Segregation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Segregation av Jonas Lindström (häftad).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etnicitet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra kurslitteratur
    Karin, 21 maj 2021

    Lättläst, kul ton. Förstår inte varför hen skriver ut n-ordet hela tiden. Kanske kolla över användandet av rasistiska slurs inför nästa utgåva.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hanna Wikström