Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Personalvetenskap
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2013-05-16
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
242 x 165 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Qbf
ISBN
9789147098163
Personalvetenskap - som förhållningssätt (häftad)

Personalvetenskap - som förhållningssätt

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-16
319
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok beskriver den kunskap som personalvetaren har, både utifrån ett teoretiskt perspektiv och utifrån konkreta arbetslivserfarenheter. Den belyser vad den akademiska kunskapen bidrar med till personalvetenskap och hur den omsätts av faktiska yrkesutövare.

Läs mer
"Det finns väldigt många böcker som handlar om organisation och ledarskap, men huvudpoängen med Personalvetenskap är att den är skriven av någon som verkligen har förståelse och insikt i vad det innebär att vara personalvetare" Stefan Vallerius, Verksamhetsnära HR, Försäkringskassan
Att arbeta med personalvetenskapliga frågeställningar i arbetslivet handlar om att betrakta problem och företeelser ur ett visst perspektiv, att anlägga ett specifikt angreppssätt och att anta ett visst förhållningssätt.
Boken reder ut vad ett personalvetenskapligt förhållningssätt innebär, såväl ur ett akademiskt perspektiv som i yrkespraktiken. Läsaren får stifta bekantskap med grunderna i psykologi, socialpsykologi, sociologi och pedagogik samt företagsekonomi och juridik. För att visa hur dessa kunskaper kommer till uttryck i personalvetarens vardag är boken försedd med ett stort antal citat, berättelser och beskrivningar hämtade från intervjuer med yrkesverksamma personalvetare.
Personalvetenskap - som förhållningssätt vänder sig i första hand till studenter inom området personal- och arbetslivsfrågor, men kan också vara inspirerande för redan yrkesverksamma inom detta område.

Om författarna
Ylva Ulfsdotter Eriksson, fil.dr i sociologi, är verksam som universitetslektor på Personalvetarprogrammet vid Göteborgs universitet. Hon har tidigare bland annat skrivit böckerna BeGreppbart Yrke samt Yrkesstatus - erfarenhet, identitet och erkännande (den senare tillsammans med Marita Flisbäck).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personalvetenskap - som förhållningssätt
  2. +
  3. Personalvetenskapliga perspektiv på lön och belöning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personalvetenskapliga perspektiv på lön och bel... av Ylva Ulfsdotter Eriksson, Bengt Larsson, Petra Adolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Personalvetenskap - som förhållningssätt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ovärderlig bok för personalvetare
    Petra, 2 juni 2014

    Modern och lärorik bok för alla befintliga eller blivande personalvetare! Ger handfasta tips och bra beskrivning av ett komplext yrke.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ylva Ulfsdotter Eriksson

Bloggat om Personalvetenskap - som förhållningssätt