Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Genus i socialt arbete
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2012-08-16
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 11 mm
Vikt
291 g
SAB
Ohf,361
ISBN
9789147098309
Genus i socialt arbete (häftad)

Genus i socialt arbete

(5 röster)
Häftad Svenska, 2012-08-16
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Detta är den första boken som på ett systematiskt sätt belyser hur genusdimensionen formar socialt arbete. Boken ger perspektiv på genusfrågan utifrån fyra delar av det sociala arbetet: • det sociala arbetets problem- och verksamhetsområde• det sociala arbetets organisering • professionaliseringen av socialt arbete samt • det direkta arbetet med brukarna. Författarna diskuterar de utmaningar som det sociala arbetet står inför när det gäller att skapa utrymme för kritisk reflektion kring den egna praktiken och att praktiskt genomföra ett genusmedvetet socialt arbete.

Läs mer
Boken kan läsas av både dem som är nybörjare på området och dem som är mer bevandrade i genusteori. Även om boken i första hand vänder sig till verksamma inom socialt arbete är innehållet relevant också för andra professioner som till exempel läkare, psykologer och sjuksköterskor.
Sagt om boken
"Författarna lyckas både reda ut snåriga begreppsdjungler kring genusbegreppet och visa den praktiska nyttan av ett reflexivt, kritiskt och nyanserat genustänkande i det sociala arbetet. Boken ger sammantaget en rik och mångfacetterad bild av genuspraktiker och socialt arbete i förändring."
Thomas Johansson, professor i pedagogik och genusforskare
"En efterlängtad och angelägen bok som belyser centrala frågor för socialt arbete ur ett genusperspektiv. Boken ger en bra genusteoretisk grund och det pedagogiska upplägget med avslutande arbetsfrågor för varje kapitel gör den väl lämpad för användning i utbildning och studiecirklar."
Tina Mattsson, fil. dr socialt arbete, Socialhögskolan, Lunds universitet

Om författarna
Författarna har samtliga erfarenhet av praktiskt socialt arbete och forskning i ämnet. Christian Kullberg är professor i socialt arbete vid Högskolan Dalarna. Övriga medverkande är doktorander i socialt arbete: Marcus Herz och Johannes Fäldt vid Örebro universitet, Veronika Wallroth vid Linköpings universitet och Mikael Skillmark vid Ersta Sköndal högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genus i socialt arbete
  2. +
  3. Den sociala människan - Arbetshäfte Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Sociologi för gymnasieskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sociala människan - Arbetshäfte Elevpaket -... av Annika Eliasson, Ildikó Asztalos Morell, Mats Franzén, Björn Fryklund, Mikael Klintman (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »