På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
516
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
5
Förlag
Liber
Medarbetare
Kan, Boris (red.)
Dimensioner
270 x 190 x 30 mm
Vikt
990 g
SAB
Vab
ISBN
9789147106660
Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien (häftad)

Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-08-10
595
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Klinisk mikrobiologi är en klassisk lärobok i immunologi, infektionssjukdomar och vårdhygien. Denna femte upplaga är helt omarbetad och kraftigt utökad, inte minst när det gäller beskrivningen av infektionssjukdomar.

I dagens allt mer globaliserade värld där nya infektioner ständigt gör entré har kontrollen av smittspridning och förebyggande vård fått en ökad betydelse i den kliniska vardagen. Det har lett till att infektionsområdet kommit i fokus, i synnerhet på grund av problemet med infekterande bakteriers resistensutveckling. Ska vi vinna kampen mot infektionssjukdomarna är gedigna kunskaper en avgörande faktor.

Kapitel 3-5 och 13 finns även tillgängliga som e-bok.

Läs mer
Bokens innehåll har anpassats så att det motsvarar sjuksköterskans ansvarsområden inom infektionssjukvården, oavsett om hen arbetar i öppen-, sluten- eller äldrevården. Boken har dessutom fått helt nya illustrationer och foton som på ett pedagogiskt sätt belyser kliniska infektionsförlopp, ger en ökad förståelse för mikroorganismernas beteenden och immunförsvarets sätt att reagera.

Klinisk mikrobiologi vänder sig i första hand till studenter på sjuksköterskeprogrammet, men är också lämplig för yrkesverksamma sjuksköterskor oavsett arbetsplats.

Om författarna
Elsy Ericson, f.d. universitetsadjunkt i hälso- och sjukvård. Mångårig erfarenhet av undervisning i mikrobiologi. Aktiv läromedelsförfattare.

Thomas Ericson, f.d. överläkare i allmän internmedicin med mångårig klinisk erfarenhet. Har undervisat på vårdhögskolor och varit aktiv som läromedelsförfattare under många år.

Boris Kan, med. dr, specialistläkare i reumatologi och infektionssjukdomar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien
 2. +
 3. Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och antibiotikaresistens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdhygien : vårdrelaterade infektioner och ant... av Göran Hedin (häftad).

Köp båda 2 för 893 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Recension

  Boken är omfattande och informationsrik med många fina illustrationer. Läsaren kommer absolut få tillgång till den information som behövs och önskas och lite till. Boken är djup och visar på mycket omfattande kunnande inom ämnena den behandlar.
  Den är dock mycket tungrodd att läsa på ett ganska onödigt sätt, boken hade kunnat skrivas på ett mer lättillgängligt sätt utan att krångla till det med onödigt svåra och långa meningsbyggnader och ibland även rubriker. Jag menar inte att man ska k... Läs hela recensionen

 2. Fantastiskt
  Anna Pärnilla Eriksson, 18 september 2019

  Enkel förklaring i klar och tydlig text med bra bilder. Rekommenderat denna bok till flera studenter på mitt program samt skola.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna