Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boken om NO 1-3
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2013-09-13
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 4 mm
Vikt
72 g
ISBN
9789147109951
Boken om NO 1-3 Arbetsbok 1 (häftad)

Boken om NO 1-3 Arbetsbok 1

(4 röster)
Häftad Svenska, 2013-09-13
80
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Av Sveriges främste NO-inspiratör
Elevens första grundbok i kemi, fysik och biologi av mästaren på att förklara svåra begrepp på ett enkelt sätt, Hans Persson. Hela det centrala innehållet finns med - från pyttesmå molekyler i ett hårstrå till vårt solsystem i ett oändligt universum!

Läs mer
Allt eleverna ska kunna i NO
Boken om NO 1-3 är skriven med samma lätthet och med vardagsnära texter och experiment som är ett signum för Hans Persson. Ett givet inslag i klassrummet på lågstadiet och helt i linje med kunskapskraven i NO åk 3. Grundboken börjar bildrikt och med mindre textavsnitt. Efterhand växer textmängd och svårighetsgrad till en lagom stor utmaning för åk 3.

Recept på framgångsrik NO-undervisning
Varje ämne genomsyras av enkla förklaringsmodeller och tydliga illustrationer. Språket är lättläst utan att göra avkall på de vetenskapliga begreppen. Boken om NO 1-3 innehåller alla delar som Hans Persson menar är väsentliga för framgångsrik NO-undervisning:
- Vardagsnära språk som eleverna känner igen, utan avkall på de vetenskapliga begreppen, t.ex. molekyl, friktion, tyngdkraft, blodomlopp och fotosyntes.
- Naturvetenskapens historia i spännande texter där eleverna förstår att samhällets utveckling går sida vid sida med elevernas egna upptäckter.
- Praktiska experiment där eleverna får pröva sina hypoteser och tidigt bli bekväma med naturvetenskapens arbetssätt.

Komponenter i serien
Boken om NO 1-3 Mix Klasspaket (tryckt och digitalt):
- Grundbok, mängden text ökar genom boken
- Arbetsbok 1 repeterar och fördjupar kunskaperna
- Arbetsbok 2 repeterar och fördjupar kunskaperna
- Digital Mix Lärare med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digital Mix Elev med begreppsträning och förklarande filmer
Du kan även köpa ovanstående delar separat.

Om författarna
Författaren, Hans Persson, är en lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre barn. Han är också verksam som utbildare och fortbildare av lärare, både i Sverige och utomlands. Han belönades 2004 med Kunskapspriset för "en exceptionellt mångsidig och inspirerande lärargärning".
Prisad av SLFF med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."
Hans Persson har skrivit böckerna Nyfiken på naturvetenskap, Boken om Fysik och Kemi, Försök med Kemi, Försök med Biologi, Försök med Fysik, Försök med Matematik och Försök med NO 1-3.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om NO 1-3 Arbetsbok 1
  2. +
  3. Boken om NO 1-3 Lärarbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om NO 1-3 Lärarbok av Hans Persson (spiral).

Köp båda 2 för 931 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boken om NO 1-3 Arbetsbok 1