Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
346 g
SAB
Occ
ISBN
9789147112401
Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen (häftad)

Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen

Häftad Svenska, 2015-07-29
323
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur gör regeringen när den styr? På vilket sätt är myndigheterna beroende av politiken? Gör förvaltningen som politikerna vill eller är det annat som spelar in?
I den här boken presenteras resultaten från en unik undersökning av fem myndigheter - Lunds universitet, Naturvårdsverket, NUTEK, Socialstyrelsen och Tullverket - under åren 1980-2005.

Läs mer
Studien visar bland annat att regeringen har kopplat ett starkare grepp över myndigheterna under undersökningsperioden. Vissa delar av myndigheterna kan till och med ses som en del av ett "förstärkt regeringskansli".
Genom att ta reda på mer om de långsiktiga orsakerna till organisatorisk förändring i offentlig sektor kan vi få en djupare förståelse för politikens långsiktiga förändrings- och styrningsförmåga. Hur viktig är politiken i relation till andra fenomen såsom byråkratiska maktsträvanden, institutionella normer och professionella kulturer? De här komplexa frågorna har inga exakta svar, men den här boken ger ett viktigt bidrag till att öka kunskapen om vad som styr vår förvaltning.

Om författarna
Patrik Hall är docent i statsvetenskap vid Malmö högskola och har tidigare bland annat gett ut boken Managementbyråkrati på Liber.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen
  2. +
  3. Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska politiken - Strukturer, processer o... av Henry Bäck, Gissur Ó Erlingsson, Torbjörn Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Makten över förvaltningen : förändringar ...