Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2018-02-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
646 g
SAB
V
ISBN
9789147114009
Grunderna för ett vetenskapligt förhållningssätt inom medicinen (häftad)

Grunderna för ett vetenskapligt förhållningssätt inom medicinen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-02-20
460
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ett vetenskapligt förhållningssätt tar sin utgångspunkt i nyfikenhet, granskande och ifrågasättande, men ställer också krav på färdigheter, metodkunskaper och förståelse för den vetenskapliga kunskapens natur och begränsningar. Grunderna för ett vetenskapligt förhållningssätt inom medicinen riktar sig till dig som studerar eller redan är yrkesverksam inom medicin, biomedicin, hälsovetenskap och psykologi.

Läs mer
Du får viktiga verktyg för att söka och bedöma vetenskaplig information, men också praktisk vägledning i planering av examensarbeten och forskningsstudier.
Boken innehåller pedagogiskt upplagda kapitel om vetenskapsteori, informationssökning, kvantitativa och kvalitativa metoder, studiedesign, forskningsprocessen i praktiken, grundvetenskaplig och translationell forskning, etik, vetenskaplig kommunikation, och evidensbaserad medicin som bärs upp av konkreta exempel.

Om författarna
Bokens redaktörer och författare representerar Sveriges medicinska lärosäten och är ledande forskare och lärare inom bland annat epidemiologi, biostatistik, medicin, molekylärbiologi, neurofysiologi, etik, kirurgi och omvårdnad.
Huvudredaktörer:
Olof Nyrén, professor emeritus i klinisk epidemiologi, Karolinska Institutet
Martin Garwicz, professor i integrativ neurofysiologi, Lunds universitet
Kerstin Nilsson, professor i obstetrik och gynekologi, Örebro universitet
Maria Shoshan, docent i experimentell onkologi, Karolinska Institutet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grunderna för ett vetenskapligt förhållningssätt inom medicinen
  2. +
  3. Writing for the Medical Sciences - Konsten att skriva bra på engelska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Writing for the Medical Sciences - Konsten att ... av Emma Hansson, Carolin Freccero (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grunderna för ett vetenskapligt förhållningssätt inom medicinen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Högst rekommenderad
    Martin Lindow, 11 september 2020

    Denna bok borde vara obligatorisk läsning på läkarprogrammen. Personligen hjälpte den mig att reda ut många begrepp som olika föreläsare halvt misslyckats med att förklara på begripligt sätt. Bokens upplägg är mycket pedagogiskt; små steg framåt följs av litet steg bakåt, och sen framåt igen med nya exempel o.s.v. Läser man den från pärm till pärm är det mycket svårt att inte följa med i resonemangen. Köp den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna