Att vara god man och förvaltare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2015-08-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
382 g
SAB
Oeakab-c
ISBN
9789147114559
Att vara god man och förvaltare (häftad)

Att vara god man och förvaltare

(3 röster)
Häftad Svenska, 2015-08-28
346
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken beskriver och förklarar uppdraget som god man eller förvaltare. Den är anpassad till de utbildningskrav som har börjat framföras av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Socialstyrelsen och Länsstyrelsen.

Läs mer
Den är indelad i tre delar:
Första delen svarar på grundläggande frågor om ställföreträdarskapet, bland annat: Vem får en god man? Vad gör en god man? Vilka lagar måste du förhålla dig till som god man?
Andra delen förklarar förordnandets tre delar: förvalta egendom, bevaka rätt och sörja för person. Delen beskriver även hur ett förordnande påbörjas och avslutas.
Tredje delen beskriver förordnanden som god man gentemot ensamkommande flyktingbarn, funktionshindrade, äldre och övriga personer med behov av god man.
Sist i boken återfinns utdrag ur ett antal relevanta lagar och blanketter för Förteckning över tillgångar och skulder vid dagen för förordnandet och Årsräkning/sluträkning.
Att vara god man och förvaltare vänder sig till dig som är, eller funderar på att bli god man eller förvaltare, och till dig som arbetar med vård- och omsorgsfrågor. Boken är också avsedd att användas i utbildning av goda män och förvaltare.

Om författarna
Leif Karlsson är civilekonom och arbetar på Stockholms universitet som administrativ chef. Marie Lang-Karlsson är pedagog samt socionom med inriktning mot äldre och funktionshindrade och arbetar på Attendo som verksamhetschef. Författarna har båda lång erfarenhet av uppdrag som god man och förvaltare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att vara god man och förvaltare
  2. +
  3. God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning

De som köpt den här boken har ofta också köpt God man, förvaltare och förmyndare : domstolarn... av Jan Wallgren, Lars Holmgård (häftad).

Köp båda 2 för 871 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Patentlagen : kommentar till lagen som den lyder den 1 juli 2013

    Leif Karlsson, Ragnar Lundgren

    Boken innehåller koncentrerade lagkommentarer till den svenska patentlagen. Syftet är att den ska fungera som en praktiskt användbar handbok att slå upp i för den som vill få en fördjupad förståelse och uttolkning av patentlagens bestämmelser.Komm...