Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2019-05-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabbs
ISBN
9789147125715
Källkritik på schemat : det kritiska tänkandets didaktik (häftad)

Källkritik på schemat : det kritiska tänkandets didaktik

Häftad Svenska, 2019-05-27
265
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Idag ska elever i den svenska grund- och gymnasieskolan utveckla dels sitt kritiska tänkande ur olika perspektiv, dels sina förmågor att värdera källor kritiskt. Vad kan man då som lärare göra för att stötta en sådan utveckling?
Författarna diskuterar ett antal olika perspektiv på hur man som lärare kan tänka kring och arbeta med källkritik tillsammans med eleverna.

Läs mer
Boken inleds med en teoretisk bakgrund till, och en principiell diskussion kring, kritiskt tänkande. Här tas bland annat psykologiska och filosofiska perspektiv på källkritik upp. Därefter följer konkreta undervisningsexempel och tips på hur man kan arbeta med källkritik i både grund- och gymnasieskolan.

Om författarna
Anna Rosenqvist arbetar som förstelärare vid Stenungsunds Montessoriskola. Hon har en magisterexamen i utbildningsledarskap och ligger bakom ämnet BRUS (Bedöm Reflektera Utvärdera Skatta) vars syfte är att öka elevernas förståelse för vikten av både analog och digital källkritik.
Stefan Ekecrantz är docent i pedagogik och lektor i högskolepedagogik vid Stockholms universitet, där han bland annat forskar om studenters kritiska tänkande. Han är även fil. dr i historia och har undervisat i källkritik på olika nivåer på högskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källkritik på schemat : det kritiska tänkandets didaktik
  2. +
  3. Mediepedagogik på barnens villkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mediepedagogik på barnens villkor av Anna Stigsdotter, Erika Kyrk Seger, Markus Bergenord, Ingela Åström, Anna Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mariamma - svenskpräglad med indisk själ

    Anna Rosenqvist, Christina Åsbäck

    Mariamma, från ett barnhem i Bombay, kom som fyraåring till Sverige som adoptivbarn, född av okända biologiska föräldrar i Indien. Det småländska, lilla samhället gav nya förutsättningar för Anna. "I ordningens land" gällde andra värden ...